VIDEO Britský moderátor neustále skákal do řeči obhájci brexitu. Přesně takto se s nimi má jednat, vzkazuje Jan Čulík

06.04.2019 15:20

Server Britské listy Jana Čulíka se rozhodl poučit redaktory veřejnoprávní České televize a Českého rozhlasu. Naznačil jim, jak by měli dělat svoji práci. Nahlédněte.

VIDEO Britský moderátor neustále skákal do řeči obhájci brexitu. Přesně takto se s nimi má jednat, vzkazuje Jan Čulík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brexit, ilustrační koláž

Britský konzervativní poslanec John Redwood je jedním z nejhlasitějších zastánců odchodu Velké Británie z EU. Domnívá se, že by bylo nejlepší, aby se Spojené království Anglie, Walesu, Skotska a Severního Irska nacházelo od EU co nejdál. Patří proto k nejdůraznějším zastáncům tzv. tvrdého brexitu, odchodu ostrova z EU bez dohody.

Tento poslanec poskytl rozhovor britskému kanálu Channel 4. Byl to pozoruhodný rozhovor. Byl natolik pozoruhodný, že zaujal i server Britské listy Jana Čulíka, Moderátor totiž Redwoodovi opakovaně vstupoval do řeči a zastavil ho pokaždé, když neříkal pravdu.

Redwood v interview tvrdil, že Konzervativní strana slíbila lidem odchod z EU a teď nastal čas tento slib dodržet. Bez tanečků kolem celní unie a setrvání na jednotném trhu EU. „Většina populace si přeje brexit bez dohody,“ argumentoval poslanec.

„To není pravda, pro toto tvrzení nemáte důkazy,“ oponoval moderátor zákonodárci.

Poslanec si trval na svém a tvrdil, že to dokazují průzkumy. Moderátor se ho tedy zeptal, jaké konkétní průzkumy to ukazují. A poslanec znovu neodpověděl. Jen opakoval, že je třeba EU opustit klidně i bez dohody, protože si to lidé žádají. „Je třeba říci, že to není pravda,“ oponoval poslanci znovu a znovu novinář.

 

 

Podobně by prý do řeči politikům měli skákat i redaktoři České televize a Českého rozhlasu. Název článku uveřejněného na Britských listech, k tomu jasně vybízí. Jmenuje se „Takhle se to má dělat, Český rozhlase a televize“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…