VIDEO Jan Kraus se vysmál politikům

16.09.2016 19:23

Jan Kraus si ve své středeční Show Jana Krause drsně dobíral politiky. Má prý pochopení pro poslance, kteří se chtějí dostat do Senátu. Zajistí si dalších pět let zaměstnání a pohoda. A přece nešetřil na adresu poslanců, hejtmanů a krajských zastupitelů často v jedné osobě ostrými slovy: zatím to, co vaříte, není k žrádlu.

VIDEO Jan Kraus se vysmál politikům
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Za pár týdnů se čeští voliči vydají ke krajským a někde i k senátním volbám. Jan Kraus všem divákům své show před volbami doporučil, aby se podívali na to, co všechno někdy zvládne jeden politik. On je dnes poslanec a chtěl by se dostat do Senátu. Proč by ne, ve Sněmovně by možná stejně skončil, tak není na škodu zajistit si slušně placené místo na dalších pět let, poznamenal ironicky Kraus hned v úvodu pořadu.

Pak je ale ještě jedna skupina politiků, kteří si věří natolik, že neváhají zastávat post poslance, hejtmana a krajského zastupitele najednou. Současně počítají s tím, že stanou v dalších funkcích členů výborů ve Sněmovně či na krajské úrovni a přesvědčují voliče, že to budou zvládat.

Znělo by to hezky, ale jen do okamžiku, než si představíme obdobnou situaci v restauraci. Představte si, že v restauraci pracuje jeden člověk a přesvědčuje lidi, že zvládne být kuchařem, číšníkem, ředitelem a účetním v jedné osobě. Možná by to zvládl, ale víte, jak dlouho by tři až čtyři hosté museli čekat na večeři, než by jim byla naservírována? Načekali by se.

Analogicky s příkladem z restaurace proto Kraus politikům vzkázal: „Zatím to, co vaříte, není k žrádlu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…