VIDEO Jarek Nohavica zase mnohé naštve: Jde o Tibet, dalajlámu, Rusko a ošklivé ženy

02.01.2019 13:35

Zpěvák Jaromír Nohavica vyvolal rozruch, když si vloni v Moskvě přebíral Puškinovu medaili za zásluhy o česko-ruskou kulturní spolupráci z rukou Vladimira Putina. Nyní možná některé lidi opět nadzdvihne. Důvodem je jeho nejnovější píseň.

VIDEO Jarek Nohavica zase mnohé naštve: Jde o Tibet, dalajlámu, Rusko a ošklivé ženy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítání Dalajlamy v Praze na Hradčanském náměstí. Dalajlama přijel do Prahy na dvacátý ročník konference Forum 2000, kterou založil bývalý prezident Václav Havel

Jde o píseň Zadek jak žok, a jak již název naznačuje, mnozí v ní budou moci najít množství prohřešků proti korektní mluvě a genderové citlivosti. Navíc se v ní nehezky zpívá o Tibetu a dalajlámovi, který dívce s žokem pod zády slíbí pomoc, nechá si za to zaplatit, ale nakonec to nesplní.

Anketa

Kdo pronesl nejlepší vánoční/novoroční projev?

80%
7%
hlasovalo: 13014 lidí

Třetím šokem, který fanoušky Tibetu a politické korektnosti nejspíš dorazí, je fakt, že píseň je původně ruská a napsal ji Semjon Slepakov. Nohavica ji pouze opatřil českým textem.

Hlavní hrdinkou písně je dívka jménem Aňa Kuzněcová, které příroda nadělila mimořádně velké pozadí. Tento „zadek jak žok“ jí způsobil „velký psychický blok“.

Následuje přehled jejích neúspěšných pokusů, jak se nadměrné zátěže zbavit. Na videu, kde Nohavica píseň zpívá, je patrné, že metody typu „vibrační pás si nosila“ nebo „tuky a cukry nemíchala“ vyvolávají mezi publikem záchvaty smíchu.

Po čtyřech letech vzdá Aňa tuto konvenční terapii a rozhodne se zcela změnit svůj život. Inspirovaná reklamou vyrazí vyřešit své problémy do Tibetu. Tam jí dalajláma slíbí, že na ni za náležitý obnos sestoupí Buddha a „zadek zmizí“.

Za smíchu publika popisuje Nohavica terapii, prováděnou v tibetském stylu. Přes to všechno má ale Aňa i po roce stále zadek jak žok. Vykašle se tedy na tibetskou filozofii a začne žít jako normální člověk. Po roce potká muže, kterému imponují všechny její křivky, a vše končí happy endem konvenční rodiny s manželem a dcerou.

Píseň se stala na internetu hitem. Slouží i jako doporučení „nejezdi do Tibetu“, neboť tam podle jednoho Nohavicova verše házejí lidi medvědům. Je otázkou, kdy se píseň stane terčem zájmu strážců politické korektnosti. Důvodů, aby upadli do mdlob, je v písni více než dost.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…