VIDEO Loni vajíčka na Zemana, letos veliké překvapení pro fanoušky prezidenta. Podívejte, co se bude dít 17. listopadu

04.11.2015 13:51

Letošní 17. listopad bude v Praze řádně nabitý. Všude v centru se bude demonstrovat, každý však za něco jiného. V několika případech se bude pochodovat proti uprchlíkům, nastanou i nové prezidentské volby a zároveň také proběhne protest nespokojených studentů Univerzity Jana Amose Komenského.

VIDEO Loni vajíčka na Zemana, letos veliké překvapení pro fanoušky prezidenta. Podívejte, co se bude dít 17. listopadu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Předseda Strany práv občanů Jan Veleba dnes informoval o akci, kterou pořádá aktivistka Jelena Vičanová 17. listopadu na Albertově. Přijde na ni i prezident Miloš Zeman. Vlastní akci však SPO nepořádá.

„Vážení přátelé, blíží se další významný svátek naší země, 17. listopad. 17. listopad tady bude už za pouhých 13 dní, a já vás chci dnes informovat o tom, že ten den se bude konat v Praze na Albertově významné shromáždění, na které přijde prezident republiky Miloš Zeman. Chci vás pozvat a chci vás požádat o to, abyste přišli a vyjádřili svůj názor na imigrační krizi, abyste vyjádřili svůj názor na podporu našeho prezidenta, abyste vyjádřili svůj názor na současnou politiku v České republice a vůbec další vizi, jak dál s naší zemí v této těžké době. Tož 17. listopadu na Albertově, zahájení ve 14 hodin,“ říká Veleba ve videu na Facebooku, na kterém drží leták s fotografií pana prezidenta a textem „Ať žije Zeman“.

Celkem je ovšem v Praze nahlášeno šest akcí, z nichž tři jsou protiimigrantské. Jednu z nich svolala Dělnická strana, která pořádá „protestní shromáždění proti imigraci a islamizaci Evropy, jež bude začínat na Václavském náměstí.

Proti uprchlíkům bude demonstrovat na Hradčanském náměstí i Blok proti islámu, jehož akce se jmenuje stejně jako ta Dělnické strany.

Další akcí pak budou improvizované volby, jež pořádá Martin Přikryl. Přikryl se vyjádřil, že ve spolupráci se spolkem Podhradí organizuje nové shromáždění na 17. listopadu, které má navázat na to loňské. Letos se však nebudou rozdávat červené karty pro pana prezidenta, místo toho se bude volit nový.

„Na Národní plánujeme umístit hlasovací box a lidé můžou na tu svoji loňskou červenou kartu – obrazně řečeno – napsat někoho, koho by za prezidenta příště chtěli. Nejsou to volby nanečisto v pravém slova smyslu. Je možné napsat i někoho z říše pohádek,“ uvedl kytarista skupiny The Prostitutes.

Přikryl připomíná, že se jedná o shromáždění, na kterém mají lidé „sbírat tipy, kdo všechno by mohl kandidovat, až se budou konat příští oficiální volby“. Z toho důvodu také nebude zveřejněn počet hlasů, které jednotliví kandidáti dostali, pouze jejich jmenný seznam.

„Můžete napsat na ten lístek prince Bajaju, Cyrila Höschla nebo třeba Šimona Pánka, to je jedno,“ řekl Přikryl.

Po skončení akce se její účastníci připojí k prouprchlické demonstraci nazvané „Refugees Welcome“, tedy „Uprchlíci, vítejte“.

Loňská akce, kterou Přikryl organizoval, přilákala na Národní třídu tisíce lidí, kteří dali prezidentu Zemanovi symbolickou červenou kartu za jeho vulgární vyjadřování a přehnanou náklonnost Číně.

Nakonec by měli do ulic vyrazit i studenti Univerzity Jana Amose Komenského, kteří budou protestovat proti nedávnému zrušení jejich oboru speciální pedagogiky.

Městem projde i masopustní průvod, který pořádá Iniciativa Fór_um. Recesisté budou procházet Prahou i v maskách politiků a spolu s nimi projede městem i smrtkou tažená „Loď bláznů“, jež má symbolizovat bezradnost evropských elit tváří v tvář uprchlické krizi.

Dojde však i na připomenutí sametové revoluce, které by mělo začít v deset hodin dopoledne na Václavském náměstí u sochy sv. Václava.

 

Vyjádření předsedy SPO Jana Veleby k 17.listopadu a pozvánka na akci s prezidentem republiky na Albertov....

Posted by Strana práv občanů on 4. listopad 2015

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…