VIDEO Tak pozor. Výstup Pavla Novotného v ruské televizi má pokračování: Blázen, pražská kavárna, sorosovské struktury

03.12.2019 21:03

Hned den poté, co se v živém vysílání ruské státní televize Rossia 1 ukázal starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) a obhajoval zde svůj záměr postavit pomník vojákům bojujícím v Ruské osvobozenecké armádě generála Andreje Andrejeviče Vlasova, se ve vysílání následně objevil předseda Asociace nezávislých médií a publicista Stanislav Novotný. Ten však řeporyjského starostu v jeho záměru rozhodně nešetřil. Pavla Novotného během svého krátkého vstupu označil za blázna, jehož podporují lidé „z politických neziskových organizací ze sorosovských struktur“, kteří mají fungovat jakožto „agenti cizích mocností“. Vláda se prý těchto lidí bojí a podpora má Novotnému jít i ze strany ČT a Českého rozhlasu.

VIDEO Tak pozor. Výstup Pavla Novotného v ruské televizi má pokračování: Blázen, pražská kavárna, sorosovské struktury
Foto: Repro Rossia 1
Popisek: Předseda Asociace nezávislých médií a publicista Stanislav Novotný a řeporyjský starosta Pavel Novotný ve vysílání Rossia 1

Anketa

Jak posoudit vystoupení Pavla Novotného v ruské TV?

hlasovalo: 29677 lidí
Stanislav Novotný se snažil den po vystoupení svého jmenovce o odsouzení nápadu na postavení pomníku vlasovcům a tvrdě se do řeporyjského starosty pustil. V úvodu živého vstupu tvrdil, že lidé u nás na Novotného vystoupení reagovali chladně, jelikož se má jednat o blázna, který pracoval v bulvárních médiích, což mu prý nešlo. Starostovi Řeporyjí pak má jít jen o to vyvolat skandály, a tím si vydělávat peníze.

Zmínil ovšem, že má mít Pavel Novotný i jistou podporu od marginální části společnosti, jíž je skupina obyvatel nazývaná „pražská kavárna“. „Pavel Novotný je členem tzv. pražské kavárny, kde jej podporují lidé, kteří však v České republice představují marginální část společnosti, lidé z politických neziskových organizací ze sorosovských struktur, lidé, kteří žijí z peněz cizinců a fungují jako agenti cizích mocností,“ uvedl svá přesvědčení v živém vstupu předseda Asociace nezávislých médií.

Pokračoval s tím, že komunálního politika prý podporují veřejnoprávní média: „Postavy, jako je Pavel Novotný, mají podporu i veřejnoprávních institucí, jako jsou Česká televize a Český rozhlas. Jsem však přesvědčen, že jeho skandální chování se nelíbí většině lidí v České republice. Lidé totiž už těmto sdělovacím prostředkům nevěří.“

Repro: Rossia 1. Stanislav Novotný během svého vystoupení.

K samotnému pomníku vlasovcům závěrem doplňuje, že je jeho stavba možná, pokud nezasáhne vláda. Ta se podle něj bojí. „Jsem překvapen, že vláda nic neudělala a nekoordinuje zahraniční politiku. Myslím si, že se bojí, protože je pod vlivem všech těch politických neziskových organizací sorosovského typu. Bojí se kompromitujících materiálů, které jsou spojeny například s privatizací, a materiálů, které se týkají minulosti. Bojí se, že tyto materiály budou zveřejněny,“ uvedl.

Vystoupení předsedy Asociace nezávislých médií a publicisty Stanislava Novotného den po živém vstupu řeporyjského starosty můžete zhlédnout zde:

Pavel Novotný v ruské televizi

Den před tím starosta Pavel Novotný ve vysílání ruské televize hájil stavbu památníku ve velmi ostré diskusi. „Já jsem ten program právě zničil,“ okomentoval pak sám starosta na Twitteru.

Moderátorka během tohoto vysílání svému ruskému publiku hned na úvod oznámila, že starosta Novotný se potěšil nad představou, že v televizním vstupu do Prahy dostane ve státní televizi nejrozlehlejší země na světě prostor.

„Pavle, pokusme se mluvit vážně,“ začala moderátorka rozhovor. Starosta Řeporyjí se okamžitě plácl do čela. „Chápu, že jste složitá osobnost,“ pokračovala moderátorka. A Novotný se začal usmívat.

Dáma se raději hned zeptala, proč chce v Řeporyjích postavit pomník vlasovcům. „To je vaše taková rusofobie?“ chtěla vědět. Starosta před kamerami začal kroutit hlavou. Ale moderátorka pokračovala. „Nemáte obavy vzít na sebe takovou zodpovědnost a stavět pomník člověku, jehož činnost byla odsouzena během norimberského procesu?“ obrátila pozornost k soudnímu procesu s nacistickými válečnými zločinci. „Nechápu, proč se šklebíte, odpovězte,“ udeřila na Novotného.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

A ten se po minutovém úvodu moderátorky konečně dostal ke slovu.

„Usmívám se, protože říkáte jenom lži,“ sdělil starosta dámě bez obalu. „My nestavíme žádný pomník Vlasovovi, to je absolutní nesmysl. My stavíme pomník třem stům padlých vojáků Ruské osvobozenecké armády, kteří padli při osvobozování Prahy,“ zdůraznil host ruské televize v živém vysílání.

„Nevím, jestli ten pán, který mluvil (přede mnou), je opilý nebo zfetovaný. Nevím, o čem to mluvil. Vlasovci rozhodně neopustili Prahu 7. května, ale 8. května. (Maršál Ivan Stěpanovič) Koněv přišel do Prahy den po kapitulaci německých vojsk. To, co vyprávíte v ruské televizi, je naprosté a absurdní ohýbání historie. My se tady tomu normálně smějeme v České republice. Nic proti Rusku nemáme, ale váš názor nás nezajímá. Nijak se vás to netýká,“ sdělil starosta moderátorce i divákům. Jeho slova byla co nejrychleji překládána do ruštiny.

„Jste prolhaní,“ vmetl moderátorce do tváře. „Vlasovci prchali do náruče Američanů,“ pokračoval Novotný. V tu chvíli mu do řeči skočil host sedící v ruském studiu.

„Podle našeho názoru melete naprosté nesmysly, ale jsme nuceni s vámi mluvit,“ kroutil hlavou ruský host a ve shodě s moderátorkou označil vlasovce za válečné zločince.

„Není to pravda,“ ozval se okamžitě Novotný. „Jak jste vůbec přišli na tenhle nápad,“ nedal se však vyrušit ruský host. „Hitler z vašeho Československa ponechal jen ohryzek. Poté Hitler zaměstnal zrádce Vlasova,“ mluvil dál.

A Novotný si začal ťukat na čelo.

Ruský host také připomněl, že vlasovci se podíleli na potlačení varšavského povstání. „Vašich evropských spojenců. Podíleli se na upalování lidí, zabíjeli Židy, Poláky, Rusy, Němce, Ukrajince. A vy se chystáte vztyčit sochu vrahům!“

V tu chvíli si Novotný začal ukazovat na hodinky a naznačoval, že začíná u téhle dlouhé promluvy usínat. Zíval na celé kolo a čekal, až ruský host omluví.

„Proč se šklebíte? Jste klaun, nebo jste utekl z blázince?“ ptal se uražený ruský host. „Nebo jste přece jen politik?“ kroutil dál hlavou. Zdůraznil ještě, že se snad na toto dívají všichni slušní lidé a rozhodnou se správně. V ruské televizi se ozval potlesk.

Celé vystoupení řeporyjského starosty můžete zhlédnout na tomto videu:

„Prosím vás, řekněte tomu zfetovanému pánovi, nebo opilému pánovi, že během norimberského procesu se o vlasovcích nemluvilo. A nemluvte o střílení Poláků, sami jste popravovali Poláky v Katyni,“ připomněl divákům temné stránky sovětské minulosti Novotný s odkazem na počátek války, kdy byli Sověti a nacisté spojenci a společnými silami decimovali Polsko. „Co pakt Ribbentrop – Molotov?“ ptal se ve vysílání Novotný na smlouvu, kterou spolu krátce před vypuknutím války uzavřeli nacisté a Sověti, kde si dělili sféry vlivu a na papíře porcovali nejen Polsko, ale i do té doby další svobodné země. „V Norimberku se o Ruské osvobozenecké armádě nemluvilo, je to lež,“ zdůraznil znovu starosta Řeporyjí. „Opakuje to ruská státní televize, ale je to absolutní nesmysl, jste směšní,“ nedal se Novotný zastavit.

V tu chvíli se však ruská moderátorka neudržela a sdělila Novotnému, že ne každého pomahače nacistů odsoudili v Norimberku jmenovitě, nýbrž bylo odsouzeno pomáhání Hitlerovi obecně, a to jak u banderovců, tak u vlasovců. „Pane, budeme se s vámi muset rozloučit,“ řvala v závěru na Novotného s hněvem vepsaným ve tváři moderátorka, zatímco si starosta přímo v živém vstupu začal zapalovat cigaretu a dával najevo, že ho křik dámy nechává zcela chladným.

„Pane, budeme se s vámi muset rozloučit, pokud budete dělat takové hlouposti v přímém přenosu,“ pohrozila Novotnému.

„Ještě jednou, chápete, že jednáte proti vůli lidu, proti zemi, v níž žijete?“ ptala se dál moderátorka a vnucovala Novotnému údajný názor jeho českých spoluobčanů bez toho, aniž napřed zjistila, zda její slova odpovídají faktům.

A Novotný překvapeně vyvalil oči.

„Protože většina obyvatel Česka jsou normální lidé,“ pokračovala moderátorka.

„Čekám, až dostanu slovo, už jste skončili?“ chtěl vědět Novotný. „Tady je naprostá podpora pro pomník vlasovců. Vlasovci byli zločinci, ale 8. května jich tři sta zemřelo během osvobozování Prahy. To vy jste vraždili Poláky a Koněv přišel do Prahy den po podpisu kapitulace,“ zopakoval Novotný s tím, že kapitulace byla podepsána 8. května, ale na přání Sovětů se akt opakoval ještě 9. května.

„V České republice nikoho váš názor nezajímá, protože je zkreslený,“ oplatil starosta moderátorce stejnou mincí a stejně jako ona zobecňoval s tím, že čeští občané mají právo na svůj názor.

Ruský host sedící přímo ve studiu okamžitě zopakoval, že to vlasovci vraždili Poláky, a to během varšavského povstání. „Vy si to nechcete přiznat, a my nemáme trpělivost poslouchat vás,“ obořil se na Novotného. „Je naprosto jasné, co jste zač. Doufám, že obyvatelé Prahy, tito skvělí lidé, uvidí tento živý přenos, dostanou se k překladu a učiní správnou volbu, protože vy jste hlupák a darebák,“ sdělil ještě starostovi.

Ve studiu se ozval potlesk.

Novotný nad slovy ozývajícími se v ruském studiu pozvedal obočí a protahoval obličej v různých grimasách.

A živý přenos byl raději ukončen.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: rak

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…