Václav Moravec dle známého serveru pro gaye přiznal svou sexuální orientaci. Netýká se to toho, co mu řekl Vondra

26.01.2015 11:54

Známý moderátor Václav Moravec se při moderování slavnostního galavečera předávání Cen české filmové kritiky poprvé veřejně přihlásil ke své homosexuální orientaci, o které se roky pouze spekulovalo. Tak si to alespoň vykládá internetový magazín pro gaye Boyler.cz.

Václav Moravec dle známého serveru pro gaye přiznal svou sexuální orientaci. Netýká se to toho, co mu řekl Vondra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Otázek Václav Moravec

„Ceny filmové kritiky vstoupily do ročníku pátého a máme tedy všech pět pohromadě a pro moderátora přichází nejtěžší úkol,“ zahájil svůj proslov Moravec. A pokračoval: „Poznamenal jsem si tady heslo představit partnery. Nevím jak vy, já mám jen jednoho, ale dnešní doba si žádá partnerů více,“ pronesl dle Boyleru se zřejmým odkazem na svojí homosexuální orientaci (takto to doslova server pro gaye interpretuje - pozn. red.). Diváci údajně jeho narážku hned pochopili a odměnili Moravce hlasitým potleskem.

"Každý coming out veřejně známé osobnosti gay komunitě v Česku pomáhá, minimálně proto, že mnohdy stále ještě pochybujícím lidem může na konkrétním příkladu ukázat, že každý gay se nechová a nevypadá jako Martin Hranáč z VyVolených nebo podobně extrémní “mediální” případy, hodné parodického zpracování ve filmech…" kvituje Moravcovo přiznání Boyler.

Na sexuální orientaci známého moderátora možná poukázal též Alexandr Vondra. Někdejší český ministr vnitra a zahraničí v nedělních Otázkách Václava Moravce (25. 1. 2015) hovořil o tom, že jsme se v minulosti ve vztahu k Rusku příliš zaměřovali na méně podstatné problémy. „Před invazí na Krym, ještě během olympiády v Soči, jsme řešili třeba to, jaká práva mají v Rusku homosexuálové. A to, upřímně řečeno, byl problém druhého, nebo dokonce třetího řádu," uvedl Vondra. S pohledem na moderátora Václava Moravce pak dodal: "Je to tak a vy si o tom myslete, co chcete."

Celý text Boyleru ZDE

Záznam z galavečeru ZDE (inkriminovaná pasáž v čase 1:30)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…