Vařte těstoviny úsporně, vyzval v Itálii profesor a předložil návod. Kuchaři jsou zděšeni

10.09.2022 9:35 | Zprávy

Italští kuchaři jsou šoku. Nositel Nobelovy ceny za fyziku Giorgio Parisi jim začal mluvit do přípravy světoznámých těstovin. Tento dlouhodobý propagátor úsporného způsobu vaření těstovin na svých sociálních sítích totiž doporučuje je vařit pod pokličkou a při mírné teplotě. Tímto způsobem však bude podle kuchařů italská „pasta“ gumová. Píše o tom iDnes.cz.

Vařte těstoviny úsporně, vyzval v Itálii profesor a předložil návod. Kuchaři jsou zděšeni
Foto: Archiv
Popisek: Italská vlajka

Giorgio Parisi, profesor římské univerzity La Sapienza a loňský laureát Nobelovy ceny za fyziku, sdílí na sociálních sítích návod, jak ušetřit energii při vaření těstovin.

  • Původní text ZDE

Nobelista tvrdí, že v okamžiku, kdy voda dosáhne bodu varu a ponoří se do ní těstoviny, snižuje plyn na minimum. Podle něj lze plotnu i zcela vypnout. Důležité však je přikrýt hrnec pokličkou. Vaření pasty v Itálii s pokličkou na hrnci s těstovinami není dle tradice. A výsledky pokrm není podle kuchařů vůbec tak chutný.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Článek obsahuje štítky

energie , úspory , vaření , Itálie , těstoviny , Nobel , pasta , Parisi

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
style="min-height:300px;"> reklama
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havel jim udělil milost. Pravda o únosu letadla z majora Zemana

5:30 Havel jim udělil milost. Pravda o únosu letadla z majora Zemana

PO STOPÁCH MAJORA ZEMANA Díl Mimikry ze seriálu 30 případů majora Zemana se proslavil písní Bič boží…