Ve Sněmovně bude debata o čínských zkušenostech s řízením státu

21.03.2016 6:29

Ve Sněmovně se dnes při příležitosti blížící se návštěvy čínského prezidenta v ČR uskuteční seminář na téma Zkušenosti pro řízení a rozvoj státu. Koná se pod záštitou předsedy Sněmovny Jana Hamáčka a čínské velvyslankyně Ma Kche-čching. Proti udělení záštity však protestuje bývalá předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová (ODS). Vadí jí mimo jiné, že na něm promluví profesor z čínské stranické školy.

Ve Sněmovně bude debata o čínských zkušenostech s řízením státu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda poslanecké sněmovny Jan Hamáček

Podle Hamáčka však může seminář pomoci pochopit reálie současné Číny. Má na něm z českých řečníků promluvit například prorektor Univerzity Palackého v Olomouci Ondřej Kučera, vedoucí Střediska bezpečnostní politiky Centra pro sociální a ekonomické strategie Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy Miloš Balabán a prezidentův poradce Jan Kohout.

Vystoupit má i profesor stranické školy ústředního výboru Komunistické strany Číny Ču Ling-ťun. Němcová to považuje za mimořádně závažné a je to pro ni důkaz, že jde o stranicky zaměřenou akci, k níž nemá Sněmovna sloužit. Předseda Hamáček ale tvrdí, že o tom, jakému semináři udělí záštitu, rozhoduje on a nevidí důvod, proč takové rozhodnutí s Němcovou konzultovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…