Ve Švédsku začíná být dusno: Hoří auta, a nejen to

29.06.2015 11:06

Gangy a znesvářené skupiny přistěhovalců podle médií stojí za rostoucími násilnostmi, které v poslední době sužují jihošvédské město Malmö. To dnes prožilo další násilnou noc, kdy požáry poničily několik aut. Informoval o tom zpravodajský portál The Local. Malmö se potýká s rostoucími počty útoků několik let, násilnosti se ale tento měsíc vystupňovaly.

Ve Švédsku začíná být dusno: Hoří auta, a nejen to
Foto: wikipedia
Popisek: Švédská vlajka.

V noci byly podpáleny nejméně tři vozy. Další auto bylo zničeno poté, co se na něj rozšířily plameny ze zapáleného vozidla. Policie také řešila případ s možnou výbušninou v jednom z obchodů v jižní čtvrti Lindängen, která je považována za problematickou. Pyrotechnici později zjistili, že podezřelé zařízení nebylo nebezpečné.

Švédská policie v uplynulých týdnech opakovaně varovala, že situace v Malmö se zhoršuje. Před týdnem se během oslav slunovratu nedaleko Lindängenu odehrála přestřelka, při které byl jeden člověk vážně zraněn. Ve stejný den neznámý útočník hodil dva granáty na panelový dům v jižní čtvrti Kroksbäck, granáty ale neexplodovaly. V uplynulém týdnu se pak terčem žhářů stalo komunitní centrum v Kroksbäcku, zapáleno bylo i několik aut.

Úřady v reakci na vlnu násilností zvýšily bezpečnostní dohled v problematických čtvrtích. Podobné problémy jako Malmö má také jihošvédský Göteborg, který je druhým největším švédským městem. Zde si v březnu přestřelka v místní restauraci vyžádala dva mrtvé a 15 zraněných.


 

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…