Ve Vrběticích došlo ke vzniku obrovské materiální škody i škody na lidských životech a zdraví. My na to první poukázali, upozornil Pavel Sehnal

04.07.2021 18:00

„Aliance pro budoucnost (APB) byla první ze všech politických subjektů v zemi, která poukázala na vývoj vrbětické kauzy nejenom v kontextu vztahů na Rusko a jeho zpravodajské služby, ale viděli jsme v tom i prvek toho, že na našem území došlo ke vzniku obrovské materiální škody i škody na lidských životech a zdraví,“ říká předseda Aliance pro budoucnost Pavel Sehnal.

Ve Vrběticích došlo ke vzniku obrovské materiální škody i škody na lidských životech a zdraví. My na to první poukázali, upozornil Pavel Sehnal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal

Anketa

Máte důvěru v MUDr. Petra Smejkala?

8%
54%
hlasovalo: 3855 lidí
Ti podle Sehnala od počátku říkali, že není právně možné, aby se pozůstalí a poškození domáhali náhrady škody po škůdci. „Jestliže škůdcem je cizí stát a jeho zpravodajské služby, pak mezi škůdce a poškozené musí vstoupit český stát, náhradu poskytnout a následně to vymáhat po škůdci,“ říká Sehnal. 
 
„My jako Aliance pro budoucnost jsme byli první, kteří na to poukázali a jsme rádi, že nás Ministerstvo vnitra vyslyšelo a vidím v tom i naši úlohu do budoucnosti. Je nutné dávat ministerstvům impulsy k tomu, jak v daných oblastech konat,“ dodává. 
 
Podle politika APB jiné řešení, než aby náhradu škody za škůdce uhradil dotčeným lidem stát, prostě není a nebude. Od zveřejnění informace, že původci výbuchu jsou ruští tajní agenti, uplynuly už víc než dva měsíce a žádné nové informace se neobjevily a nezdá se, že by policejní vyšetřování dosud vedlo ke vznesení obvinění. 
 
„Těžko tedy očekávat, že se ruský stát sám přihlásí a řekne, že škody lidem v okolí Vrbětic zaplatí. Proto český stát musí reagovat a jsme rádi, že k tomu po našem tlaku přistoupil,“ dodává Sehnal. 
 

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…