Ve sněmovně vládne strach. Neví se, kdo bude další

17.06.2012 8:14

V Poslanecké sněmovně vládne nervozita a poslanci si začínají být nejistí. Kauzy, které v posledních měsících vypukly, otřásly důvěrou v politický systém. Za jedno volební období policie zažádala o vydání už šestého poslance - v tomto případě poslankyně - Vlasty Parkanové.

Ve sněmovně vládne strach. Neví se, kdo bude další
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Hlasování o důvěře vládě 27. 4. 2012. Pro vládu se vyslovilo 105 poslanců

“Atmosféra není příjemná nejen v ODS, ale v celé Sněmovně. Všichni tu diskutují o tom, kdo bude další,” řekla sobotní MF Dnes poslankyně za ODS Jana Černochová. Například na smlouvě, na zakládě které proběhl kritizovaný nákup letounů CASA, pracovala nejenom Parkanová. V poslední době se napříkad mluví i Jiřím Staňkovi, který dělal v době koupě šéfa sekce vyzbrojování ministerstva. A poslanci se bojí, kdo bude na řadě jako další.

V souvislosti s předraženou zakázkou pro firmu ProMoPro se začíná mluvit dokonce i o ministrovi obrany Alexandru Vondrovi. Podle informací MF Dnes prý některá obvinění začala mluvit v jeho neprospěch. “Já mám svědomí čisté,” reagoval na Vondra. Jiří Pospíšil označil momentální situaci ve Sněmovně za virtuální realitu. “Předpokládám, že policie a státní zastupitelství půjdou po lidech, u kterých bude důvodné podezření ze spáchání trestného činu. A je jedno, zda to bude veřejně činná osoba, nebo ne,” nechal se slyšet.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…