Velvyslanec je pěkně tvrdá práce, vysvětloval v televizi ministr Kohout

24.07.2013 19:42

Ministr zahraničí Jan Kohout vysvětloval pozici velvyslanců. Když se například hovořilo o Livii Klausové ve spojitosti s postem velvyslankyně v Bratislavě, objevovaly se názory, že ji lákají recepce na hotelech. Podle Kohouta to tak ale není, být velvyslancem je tvrdá práce.

Velvyslanec je pěkně tvrdá práce, vysvětloval v televizi ministr Kohout
Foto: eu2009.cz
Popisek: Exministr Jan Kohout

„To není reprezentování na recepcích, jak si mnozí představují, ale je to skutečně tvrdá práce,“ vysvětloval Jan Kohout v Interview ČT24. V souvislosti s velvyslanci komentoval i jména, o kterých se nejvíce mluví – Livia Klausová a Vladimír Remek.

Co se týče druhého jmenovaného, ten téměř jistě pojede reprezentovat Českou republiku do Moskvy. O chybějící prověrku si prý již zažádal a potvrdil, že o post velvyslance má opravdu zájem. Kohout však odmítl, že by mu toto místo nabízel, pouze ho spolu diskutovali. „Nejsem první, kdo se ptal pana Remka, zda má zájem být v Moskvě,“ dodal s odkazem na svého předchůdce Karla Schwarzenberga.

„Zítra mám jednání s panem prezidentem a chci se s ním o těchto věcech bavit,“ dodal Kohout. Je tak pravděpodobné, že jména Remek a Klausová „projdou“. Jak ale poznamenal ministr, mohly by být i okolnosti, kdy by přání Miloše Zemana nevyhověl.

Na někým kritizovanou Livii Klausovou má ale kladný názor. „Já si myslím, že v širším kruhu lidí, kteří by skutečně mohli dobře reprezentovat ČR, by mě toto jméno napadlo,“ odpověděl na otázku, zda by bez Miloše Zemana přišel sám se jménem bývalé první dámy.

Nyní se podle svých slov bude snažit vrátit debatu o velvyslancích do „zákulisí“. Nyní byla totiž vedena příliš veřejně a v médiích. „Tohle je nepříjemné podle mého názoru jak těm lidem, tak té přijímací straně,“ míní Kohout. „Tohle se v diplomacii nedělá,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…