Veselo v Budapešti: Předseda maďarského parlamentu se rozohnil a promluvil od plic o Sorosovi, přisluhovačích elit i Bruselu

30.04.2020 19:41

Předseda maďarského parlamentu László Kövér dal rozhovor časopisu Demokrata a nikoli poprvé dokázal, že umí pořádně čeřit společenské vody.

Veselo v Budapešti: Předseda maďarského parlamentu se rozohnil a promluvil od plic o Sorosovi, přisluhovačích elit i Bruselu
Foto: Redakce
Popisek: Maďarská vlajka

László Kövér v roce 2014 nechal odstranit vlajku Evropské unie. A když ji opoziční levicoví poslanci přinesli alespoň do sálu, Kövér nechal vlajku EU znovu vynést a levicovým poslancům sdělil, že do maďarského parlamentu patří toliko vlajka Maďarské republiky a žádná jiná.

V roce 2020 dal o sobě Kövér vědět znovu. V rozhovoru pro časopis Demokrata obvinil opozici, že nepracuje v zájmu maďarského lidu, nýbrž v zájmu západních elit. Opoziční politici se prý v tomto podobají maďarskému komunistickému vůdci Mátyási Rákosimu, který v 50. letech minulého století nesloužil Maďarům, ale moskevským komunistům.

„Liberálnělevicová maďarská opozice je součástí globalistické protinárodní sítě a západní tvůrci veřejného mínění své propagandistické tažení zakládají na záměrně mylných informacích a pomluvách této opozice. Tato opozice není součástí maďarského národa, ale přisluhovačským oddílem této světové elity,“ sdělil časopisu.

Předseda paramentu s mohutným šedým knírem kritizoval i amerického miliardáře maďarského původu George Sorose, kterého obvinil, že zbohatl díky tomu, že okradl různé země, a dnes se údajně tváří jako největší lidumil. Podle Kövéra však ve skutečnosti manipuluje s mezinárodními institucemi.

László Kövér v roce 1988 zakládal dnes vládní stranu Fidesz. Maďarští komentátoři ho považují za představitele radikálního křídla strany. Na facebookovém profilu nazvaném „Co seděje v Maďarsku“ je připomenuto, že v jednom z rozhovorů dal najevo, že by na přežití EU do roku 2030 mnoho nevsadil.

Kövér se proslavil i jako svérázný řídící schůzí maďarského parlamentu. Celý svět obletěl jeho výstup v únoru 2019, když opoziční poslanci v rámci svých protestů obsadili sněmovní umpire. Kövér si jednoduše přinesl mikrofon do jedné z uvolněných lavic a začal řídit jednání z tohoto místa.

FOTO: Screen Youtube.com

Ve světovou známost vešel také tím, že nechal z budovy parlamentu odstranit vlajku Evropské unie a když si ji opoziční poslanci přinesli do sálu, přinutil je ji odnést se slovy: „Chápu, že socialističtí poslanci si dovedou představit maďarskou národní vlajku pouze společně s jinou vlajkou, buď s rudou, nebo s modrou“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…