Více peněz pro ČT? Je to na politicích

13.06.2019 9:42

Česká televize má před sebou debatu o financování veřejné služby v dalších letech. Píše o tom server Lupa.cz, v souvislosti s tím také uvádí, že UltraHD vysílání nyní zůstává stranou.

Více peněz pro ČT? Je to na politicích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Financování a limity hospodaření České televize určuje zákon, veřejnoprávní médium bude muset jednat s politiky. Mnozí je však kritizují a netají se tím, že se jim fungování České televize nelíbí. Generálního ředitele Petra Dvořáka tak čekají složitá jednání. 

Anketa

Měl by být prezident Zeman sesazen z úřadu?

10%
90%
hlasovalo: 32592 lidí

Původní text ZDE

„Musím říct, že za současného stavu rozpočtu České televize neočekávám, že bychom se mohli nějakým způsobem zásadně rozmáchnout, ať už technologicky, nebo programově. Budeme rádi, když po roce 2021 ustojíme rozsah služeb, který dneska poskytujeme,“ uvedl Petr Dvořák k financování veřejnoprávní televize. V roce 2021 totiž pro televizi i Český rozhlas přestane platit výjimka ohledně odpočtu DPH. 

Své řekl také k výši televizního poplatku. „Nejde o to, že teď chceme nějaké peníze,“ podotkl Dvořák s tím, že Česká televize poskytuje zkrátka nějaké spektrum služeb, a tak je potřeba vše spočítat, kolik to bude stát. 

Výkonný ředitel techniky Michal Kratochvíl pak ředitele doplnil v tom, že například UltraHD je tak sice zajímavé téma, ale v současné době rozhodně není na stole. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…