Vicepremiér Bělobrádek byl na audienci u papeže. Mluvili nejen o uprchlících

13.04.2016 19:28

Místopředseda vlády pro vědu a výzkum Pavel Bělobrádek dnes zahájil pracovní návštěvu Vatikánu. Setkal se mimo jiné s arcibiskupem Paulem Gallagherem a kardinálem Pietrem Parolinem. Hlavními tématy jednání byla migrace či zapojení církve do projektů ve školství či vědě. ČTK o tom informoval Úřad vlády ČR.

Vicepremiér Bělobrádek byl na audienci u papeže. Mluvili nejen o uprchlících
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády Pavel Bělobrádek

Při pravidelné středeční generální audienci u papeže Bělobrádek zopakoval Františkovi pozvání české vlády k návštěvě ČR.

„Papeži Františkovi jsem během osobního pozdravení zopakoval pozvání naší vlády k návštěvě České republiky na jaře příštího roku,“ řekl Bělobrádek. Místopředseda vlády se dnes setkal například s tajemníkem Gallagherem, jehož funkce odpovídá zhruba ministerstvu zahraničí, či se státním sekretářem Parolinem, který je de facto předsedou vlády Vatikánu.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Bělobrádek jednal také s Tomaszem Trafnym, odpovědným za vědeckou spolupráci, s nímž hovořil mimo jiné o účasti českých odborníků na mezinárodních konferencích pořádaných Vatikánem. „V blízké době je to například případ mezinárodní konference o výzkumu buněk k léčebným účelům, kterou pořádá Papežská rada pro kulturu na konci dubna a kam Česká republika také vyšle svého delegáta,“ uvedl k jednání Bělobrádek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …