Vidím si přečetl žádost o vydání Parkanové. Je prý složitá a prapodivná

16.06.2012 16:05

Mandátový a imunitní výbor Poslanecké sněmovny bude rozhodovat o žádosti o vydání Vlasty Parkanové. Své stanovisko následně doporučí poslancům. Policejní žádost je ale podle člena výboru Jana Vidíma velice složitě popsaná. Výbor proto bude požadovat předložení celého spisu.

Vidím si přečetl žádost o vydání Parkanové. Je prý složitá a prapodivná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Vidím

Jan Vidím měl zatím na seznámení s policejní žádostí asi deset minut. „Z prvního juknutí do spisu to celé vypadá, že ten skutek je tam docela složitě popsaný. Takže to vidím tak na hodinu čtení. A pak se budu ještě muset poradit o některých věcech s právníky,“ přiblížil v rozhovoru pro server iDnes.cz.

„Je to několik stran velmi složitého textu. Zorientovat se v tom nebude úplná legrace,“ dodal. Podle něj bude mandátový a imunitní výbor pravděpodobně požadovat předložení celého spisu, což ale policie nemusí udělat. „Ale zatím nám vždy spis, když jsme o něj požádali, poskytli. Uvidíme, jak to bude tentokrát,“ doufá člen výboru a poslanec ODS.

„Přišlo mi to jako strašlivě prapodivná konstrukce, ale může být správná. Já ji nevylučuji, jen si k tomu musím sehnat podrobnosti,“ přibližuje žádost o vydání Vlasty Parkanové. Jak bude hlasovat, tak zatím nepřiblížil.

Zatím není jasné, kdy bude výbor hlasovat. Tuto středu to ale určitě nebude. „Už jenom proto, že povinností výboru je vyzvat toho poslance, kterého se žádost policie týká, aby se k celé věci vyjádřil, a to se ve středu nepředpokládá. Myslím, že na pořad sněmovní schůze se hlasování o vydání dostane v červenci. A před ním bude muset výbor něco povědět,“ uzavírá Vidím.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…