Vina ČT a Rozhlasu! Erik Best účtuje s kauzou ,,osvobození Babiše"

05.09.2019 12:07

Novinář Best si vzal na paškál Českou televizi a Český rozhlas. Konstatoval, že tato veřejnoprávní média udělala něco, co podle jeho názoru rozhodně dělat nesmějí.

Vina ČT a Rozhlasu! Erik Best účtuje s kauzou ,,osvobození Babiše"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

Stejně jako ostatní novináři i Erik Best sleduje vývoj v kauze Čapí hnízdo. Konstatoval, že se vlastně zatím nic moc nezměnilo. Babiš zůstává obviněnou osobu. Před novináře předstoupil nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, aby tuto skutečnost zdůraznil. Best o něm na svém webu mluví jako o možném prezidentském kandidátovi.

Deník N, který v pondělí přišel s informací, že má být stíhání předsedy vlády Andreje Babiše (ANO) a dalších osob zastaveno, nemohl informaci nijak doložit. Podle Besta mohlo jít o nepravdivého sólokapra. A skutečnost, že na zprávu upozorňovala veřejnoprávní média i poté, co se ukázalo, že Babiš zůstává obviněn, vnímá Best jako velký problém.

Deník N napsal, že státní zástupce Jaroslav Šaroch zastavil stíhání premiéra Andreje Babiše,“ což včera Zeman vyvrátil. Deník N je soukromé médium a stejně jako Seznam TV v případu s Andrejem Babišem mladším může mít pro své jednání komerční důvody. To ale neplatí a nesmí platit u veřejnoprávních médií. Česká televize i Český rozhlas nadále odkazovaly na sólokapra Deníku N, dávno poté, co bylo jasné, že není pravdivý. Za velkou část zmatků z tohoto týdne nesou odpovědnost veřejnoprávní média,“ uvedl Best.

Zdá se mu však zvláštní, jak se k celé věci postavil Evropský úřad pro boj proti podvodům (OLAF). Bestovi se zdá, že tento evropský orgán před Babišem kapituloval.

Evropský úřad pro boj proti podvodům včera oznámil, že 50 milionů Kč bylo nakonec vyplaceno z českých peněz, takže je to čistě česká záležitost. Takový závěr napomáhá spekulacím těch, kteří si myslí, že Evropská komise obdobně přehodnotí svůj názor na střet zájmů Andreje Babiše. Podle tohoto scénáře nebude Agrofert oprávněný získávat evropské investiční dotace a možná bude muset některé získané dokonce vrátit,“ napsal Best.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…