Vláda už neexistuje, poznamenal Jindřich Šídlo

05.09.2012 21:53

Komentátor Jindřich Šídlo, ministr financí Miroslav Kalousek a vicepremiérka Karolína Peake se shodli v České televizi na tom, že rebelie v ODS ohledně zvyšování DPH není o principech, ale o snaze oslabit premiéra Petra Nečase.

Vláda už neexistuje, poznamenal Jindřich Šídlo
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek v pořadu ČT Otázky Václava Moravce

Kalousek nejprve poradil moderátorovi Danielu Takáčovi, jak rozhovor řídit. „Stále tam sedí pan redaktor Šídlo, který vůbec nepromluvil,“ upozornil. „Nebojte, na něj taky dojde,“ odvětil Takáč.

Vláda už neexistuje

Peake uvedla, že její strana jednoznačně drží dohodu o církevních restitucích, je ale podle ní jasné, že o takovém zásadním výdaji je možné hlasovat až poté, co bude rozpočet konsolidován daňovým balíčkem. „Jedná se o maximální možný kompromis dohody s církvemi,“ dodal Kalousek.

Podle ministra financí by měly být dohody dodržovány, i když se jedná o kompromisy. „A to bez ohledu na to, co napíše nějaký komentátor nebo co řekne pan prezident,“ myslí si Kalousek. „Nehraje se o předlohy zákonů, hraje se o hlavu Petra Nečase,“ dodal ministr s tím, že Nečasovi drží palce.

„Já udělám panu Kalouskovi radost a budu s ním souhlasit. Můžeme si myslet, že jde o principy, ale jména některých lidí nám to rozhodně nepotvrdí. Jednoznačně jde o vliv Petra Nečase,“ komentuje Šídlo. „Tato vláda už neexistuje,“ prohlásil komentátor v narážce na fakt, že koalice není schopna protlačit klíčové zákony sněmovní většinou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…