Vladimir Putin položil dotaz: Je Amerika banánová republika, nebo co?

27.10.2016 21:01

Ruský prezident Vladimir Putin v projevu na konferenci mezinárodního Valdajského diskusního klubu v jihoruském Soči znovu důrazně popřel obvinění, že Rusko jakýmkoli způsobem ovlivňuje volby ve Spojených státech. Copak jsou Spojené státy nějakou banánovou republikou, kde by se takhle nechali voliči ovlivňovat?

Vladimir Putin položil dotaz: Je Amerika banánová republika, nebo co?
Foto: kremlin.ru, tan
Popisek: Vladimir Vladimirovič Putin, prezident Ruské federace

„Je jednodušší upřít pozornost lidí k údajným hackerům, špionům a vlivným agentům. Opravdu si myslíte, že by Rusko mohlo ovlivnit, koho americký lid zvolí? Je Amerika banánová republika, nebo co? Amerika je mocnost,“ prohlásil ve svém projevu Putin. Informuje o tom agentura Reuters.

Na fóru Putin konstatoval, že Spojené státy v podstatě jen rozpoutaly hysterii, aby zakryly fakt, že taková mocnost si neví rady se zbraněmi různého druhu ani s velkým státním dluhem. O Západu obecně prý platí, že zveličují ruskou hrozbu, protože je jednodušší vymezovat se vůči nějakému nepříteli.

Celý text naleznete zde.

Faktem zůstává, že demokratka Hillary Clintonová opakovaně varovala před ruskou hrozbou a před vměšováním Kremlu do amerických voleb. Svého protikandidáta Donalda Trumpa označila za Putinova přívržence, kterého by Američané neměli volit, protože s ruskou stranou spolupracuje na diskreditaci demokratů.

Putin využil konference mimo jiné i k tomu, aby se Putina zastal. Podle ruského prezidenta Trump u obyčejných Američanů boduje, protože se snaží najít cestu k jejich srdcím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…