Vnitřní kontrola prověří možný únik informací o Parkanové, slíbil Lessy

13.06.2012 15:23

Policejní prezident Petr Lessy přikázal policejnímu kontrolnímu odboru, ab prověřil možný únik informací v souvislosti s žádostí o vydání poslankyně Vlasty Parkanové (TOP 09) kvůli vyšetřování nákupu armádních letounů CASA. Její jméno se do médií dostalo dříve, než se informace dostala k předsedkyni sněmovny Miroslavě Němcové (ODS). Informuje server iDnes.cz.

Vnitřní kontrola prověří možný únik informací o Parkanové, slíbil Lessy
Foto: tan
Popisek: Policejní prezident Petr Lessy

Policejní prezident Lessy nechá odborem vnitřní kontroly prověřit informace, které se objevily v médiích. „Ten budˇvyvrátí, nebo potvrdí, že únik informací byl od policie,“ řekla serveru iDnes.cz mluvčí policejního prezidia Pavla Kopecká. Odbor také zjistí, kdo by za únikem mohl stát.

Na únik informací upozornila už sama Němcová

Na to, že se do médií dostaly informace, které by tam oficiálně být neměly, upozornila předsedkyně sněmovny Němcová. Reagovala tak na zprávu, že protikorupční policie požádá sněmovnu o vydání její místopředsedkyně.

„Informovali mě, že v průběhu odpoledne doručí do sněmovny žádost o vydání dalšího poslance. Odmítli sdělit, o koho se jedná,“ řekla ve středu podle iDnes.cz Němcová a dodala: „Pokud se potvrdí zpráva médií, že se jedná o Vlastu Parkanovou, tak jde o další únik informací od policie a budu žádat vyšetření a potrestání.“

Zpráva se skutečně potvrdila a policie předala Němcové žádost o vydání Parkanové pro trestní stíhání.

Server iDnes.cz připomíná, že se za poslední dobu nejedná o jediný případ úniku informací z policejního vyšetřování. Například v případě kauzy Davida Ratha unikly fotky poslance ve vazbě. Bulvárnímu deníku Blesk je prodal jeden ze zaměstnanců Vězeňské služby.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…