Volby do EP: Budete řečnit, kecat, ale nic nezměníte, vzkázal přes PL Schwarzenberg Le Penové a spol.

28.05.2019 8:08

Čestný předseda TOP 09, exministr zahraničí a poslanec Karel Schwarzenberg míní, že výsledky voleb mohou v EU přinést jisté osvěžení.

Volby do EP: Budete řečnit, kecat, ale nic nezměníte, vzkázal přes PL Schwarzenberg Le Penové a spol.
Foto: Repro Youtube
Popisek: Karel Schwarzenberg v družném hovoru s Luďkem Niedermayerem

„Došlo ke změnám, což není špatný. Bude potřeba, aby dosavadní hlavní frakce socialisté a lidovci vytvořili koalici se zelenými nebo s liberály, což opravdu neškodí. Evropskou unii to osvěží. Celkový výsledek voleb je v tomto smyslu docela dobrý. Sice posílily různé nacionalistické a jiné protivné strany, které jsou dneska v módě. Ale to nepovažuji za zlomové. Děje se to ve volbách do národních parlamentů a bylo očekávatelné, že se to stane i v případě Evropského parlamentu. Nicméně, ať už ta hlavní koalice vznikne s pomocí zelených nebo liberálů, obojí bude osvěžení evropské politiky,“ konstatoval pro ParlamentníListy.cz.

Anketa

Která ze stran tvořící (či podporující) vládu razí nejrozumnější politiku?

64%
3%
18%
hlasovalo: 12484 lidí

Více ZDE.

Politické zemětřesení v EU Schwarzenberg neočekává.

„Le Penová sice vyhrála a bude mít nejpočetnější zastoupení z Francie, ale moc to nezmění. Navíc vítězství nad Macronem bylo velice těsné a nesledoval jsem, zda ona sama byla zvolena nebo zůstane ve francouzském parlamentu. Samozřejmě tam budou řečnit, kecat, budou dělat obstrukce, ale nic nezmění bohudíky. Vítězství v jedné zemi nestačí, museli by zvítězit v celé Evropě. V Holandsku i u nás nacionalisté oslabili. Wilders propadl, Okamura nijak zvlášť neuspěl, takže to vypadá docela nadějně. Stejně Svobodní v Rakousku po ohromném skandálu oslabili. Nebude to taková tragédie. Žádné otřesy v Evropě nenastanou,“ je přesvědčen exšéf české diplomacie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…