Volný, to je smetí. Xavera chtěli zničit. Lídr SPD se s tím nepáral

25.08.2021 7:54 | Glosa

Člen Rady Českého rozhlasu a lídr pražské kandidátky SPD do letošních sněmovních voleb Josef Nerušil byl dalším hostem v pořadu Horká linka na youtubovém kanále XTV. Diváky byl vyzván, aby sdělil, čím by je přesvědčil k volbě SPD. Rozhodně je prý vyloučena vládní spolupráce s Piráty. Případným příznivcům koalice Pirátů a STAN pořádně pohrozil, co je čeká, pokud dají hlas právě jí. Stranou nezůstalo ani dění v Českém rozhlase či tragikomické počiny bývalého poslance SPD Lubomíra Volného.

Volný, to je smetí. Xavera chtěli zničit. Lídr SPD se s tím nepáral
Foto: Archiv J. Neručila (Khalil Baalbaki)
Popisek: Josef Nerušil

Anketa

Mají Piráti kvalitní program pro seniory?

3%
95%
hlasovalo: 13261 lidí

První tazatel se zajímal, jaký má Nerušil názor na to, že v Polsku bude nadále vládnout strana Právo a spravedlnost. Prosadil by Nerušil některé její programové body také v Česku? „Přiznám se, že politika polské strany Právo a spravedlnost mi přijde sympatická. Líbí se mi její důraz na vlastenectví a její sebevědomí v zahraniční politice. Programovými body se můžeme inspirovat, ale každá země má své problémy, tedy hledejme řešení, která budou sedět naší zemi,“ uvedl.

U Polska ještě setrval, a sice při otázce, jaký má názor na tamní LGBT no-go zóny, tedy zóny bez ideologie LGBT. „Tento aktivismus mi přijde dětinský. Vytyčováním zón začíná rozdělování společnosti, a to není zdravé. Rozumím tomu, že LGBT propaganda v Polsku vzbuzuje nevoli, protože zneuctívají symboly a je to za hranou, třeba přebarvováním svatozáře Panny Marie na duhovou barvu,“ konstatoval člen hnutí SPD, že každý aktivismus má své meze.

Další diváci se opřeli do neobjektivního vysílání Českého rozhlasu Plus, které označili za čirou propagandu. I Nerušil v tomto směru vnímá problém: „Je to stanice, na kterou nám chodí nejvíce stížností, nespokojenost s touto stanicí je i v Českém rozhlase. Český rozhlas Plus začíná působit jako předvolební vysílačka. Je tu propagandistický směr, stále se tam točí stejní komentátoři a politici, je to názorově plytké a jalové,“ řekl s tím, že v dohledné době si bude to médium veřejné služby volit nového generálního ředitele a s tím nastanou snad i personální změny.

Následně byl Nerušil vyzván, aby uvedl, čím by nerozhodné voliče přesvědčil, aby dali ve volbách hlas právě SPD: „Myslím, že SPD je jednoznačně nejlepší alternativa, jako jediná strana jsme jasně dali najevo, že se po volbách nechceme spojovat s Piráty. Jestli chcete mít jistotu, že Piráti nebudou mít podíl na další vládě, prostě volte hnutí SPD,“ přislíbil Nerušil, který vyzdvihl, že jsou rovněž jediné vlastenecké uskupení se šancí překročit pětiprocentní hranici potřebnou pro vstup do Sněmovny.

Názory v živém chatu, že Piráti a Starostové jsou lepší než SPD, odrážel slovy: „To je váš názor, já se jenom těším, co budete říkat, až vám Piráti a Starostové zdaní vaše bydlení a vnutí vašim dětem do školy LGBT propagandu, nebo vám zakážou jezdit ve svém autě a řeknou, že si buď našetřete na elektromobil, nebo budete chodit pěšky,“ pohrozil Nerušil.

Odrážel také výtky, že SPD by měla dát prostor i jiným tvářím, než je Tomio Okamura či Radim Fiala. „Rádi bychom byli více zváni do debat a médií a novináři se nás všímali, ale podívejte se schválně na Český rozhlas a Českou televizi, jak je naše strana před volbami ignorována, jako bychom neexistovali! Raději zvou Zelené než nás jako čtvrtou nejsilnější parlamentní stranu,“ stěžoval si na cílenou diskriminaci v médiích.

Na stůl pak padl dotaz: V čem je SPD lepší než VOLNÝ blok? „Myslím, že každý, kdo sleduje pana Volného, pokud je jen trochu soudný, musí vidět určitou tragikomičnost celého jeho počínání,“ řekl Nerušil, který se vzápětí rozesmál nad „konspiracemi“, které Volný předkládá v souvislosti s bojem proti nemoci covid-19. „Hlas pro pana Volného je hlas, který propadne, přes pět procent se nedostane, blouznivci tohoto typu jsou jen rozdrobené smetí,“ upozornil Nerušil, že pro SPD očekává zisk 12 až 15 procent.

Téma se stočilo opět k Českému rozhlasu a jeho ukončené spolupráci s Lubomírem Xaverem Veselým, který odešel na vlastní žádost. Podle diváků si rozhlas musel „oddechnout“. Nerušil to vidí opačně: „Pro Český rozhlas je to ztráta. Jeho pořady byly mezi posluchači oblíbené. Pan Xaver je velmi dobrý moderátor, nelehká interview zvládá s lehkostí a na hosty není zbytečně agresivní,“ doufá Nerušil, že se Veselý do Českého rozhlasu časem třeba vrátí.

„A jestli si lidé v Českém rozhlase oddechli? Samozřejmě bylo pár křiklounů, kteří si dali za úkol pana Xavera zničit. Když kdokoli dělá něco užitečného, tak se vyrojí jakási podivná aktivistická bojovka a nedá pokoj, dokud dotyčného člověka nezničí,“ konstatoval člen Rady Českého rozhlasu.

Později se věnoval také předvolební kampani, kterou si doposud velmi chválí, eso ale SPD teprve vytáhne z rukávu. „Horká fáze kampaně SPD, která přijde v září, určitě přesvědčí i vás, že se snažíme poukázat na otázky, které jsou pro lidi v této zemi důležité. Tedy aby se cítili bezpečně, dobře a neměly naše rodiny pocit, že jsou upozaďovány oproti nejrůznějším příchozím podivným existencím,“ dodal za SPD Nerušil.


 


 


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…