Vraťte Krym, udeřila na Rusko Trumpova velvyslankyně v OSN. Dříve sankce zrušeny nebudou, dodala

03.02.2017 12:24

Vrátíte-li Krym Ukrajině, zrušíme sankce. Takto ostře vystoupila vůči Rusku nová stálá zástupkyně USA v OSN Nikki Haleyová. Ta zároveň obvinila Rusko z eskalace konfliktu na východě Ukrajiny. Informaci přinesl server iDnes.cz.

Vraťte Krym, udeřila na Rusko Trumpova velvyslankyně v OSN. Dříve sankce zrušeny nebudou, dodala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Haleyová ve svém vystoupení rovněž uvedla, že chce zlepšit vztahy s Ruskem. I proto ji mrzelo, že hned při svém vystoupení v Radě bezpečnosti musela být kritická. „Katastrofální situace na východě Ukrajiny nás nutí jasně a důrazně odsoudit počínání Ruska,“ řekla. Podle jejích slov však východní Ukrajina není jedinou částí země, jež trpí kvůli agresivním ruským krokům.

„Spojené státy nadále odsuzují ruskou okupaci Krymu a vyzývají k jejímu okamžitému ukončení. Krym je součást Ukrajiny. Sankce, které jsme kvůli Krymu zavedli, budou platit, dokud Ruská federace nevrátí Ukrajině kontrolu nad poloostrovem,“ řekla rázně. Její slova pak podpořil i britský vyslanec Matthew Rycroft. „O budoucnosti své země musí rozhodovat Ukrajinci,“ řekl.

Proti Haleyové se postavil ruský zástupce Vitalij Čurkin. Krymský lid prý totiž svou vůli připojit se k Rusku vyjádřil jasně. Celá debata však podle jeho slov byla docela přátelská.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…