Vsetín si došlápne na hazard, hlásí Čunek. Má to háček, kontruje ČSSD

07.01.2016 20:20

Vsetínská radnice tvrdě zakročila proti hazardu. Starosta města Jiří Čunek (KDU-ČSL), jenž je zároveň senátorem, prohlásil, že se hráči budou moci věnovat hazardu na jediném místě ve městě. Má to ale háček. Pravděpodobně totiž půjde o dům, kde cvičí folklórní soubory dětí.

Vsetín si došlápne na hazard, hlásí Čunek. Má to háček, kontruje ČSSD
Foto: pixabay.com
Popisek: Hazard - ilustrační foto

Zastupitelé města schválili vyhlášku, která výrazně reguluje provozování automatů a dalších herních zařízení. Nedojde však k absolutnímu zákazu, protože by to mohlo vést ke vzniku černých heren. „Proto jsme se dohodli, že vytvoříme jedno místo ve městě, kde se hrát bude. Ta herna bude daleko více kontrolovaná ze strany provozovatele, aby tam nechodili hrát patologičtí hráči, lidé na sociálních dávkách a podobně,“ poznamenal k tomu Čunek v Regionální televizi Vsetín.

Doteď bylo přitom možné hrát na dvaatřiceti místech. Teď je to tedy jen jedno, což je výrazný posun, ale má to háček. V jedinou hernu by se mělo proměnit přízemí polyfunkčního domu. „Samotný výběr herny je podle mého názoru naprosto nešťastný, protože je to v budově, kde cvičí folklórní soubory, dochází tam k návštěvám mládeže, a domnívám se, že bude docházet k jejímu negativnímu ovlivňování,“ kritizoval záměr zastupitel Dalibor Sedláček (ČSSD). Výběr místa navíc neprojednala ani kulturní komise města.

Čunek k tomu doplnil, že o tom, kdo bude tuto hernu provozovat, rozhodne soutěž, v níž pravděpodobně vyhraje nejvyšší nabídka. Existuje také možnost, že herna bude nakonec jinde, byť to podle starosty není příliš pravděpodobné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…