Všude hledáme agenty Kremlu. Erik Best upozornil na jedno jméno, u kterého to může být pravda

24.10.2017 15:31

V posledních letech se stále častěji hovoří o tzv. agentech ruského Kremlu. Americký novinář Erik Best ukazuje na jednoho takového možného agenta, u něhož byste to asi nečekali.

Všude hledáme agenty Kremlu. Erik Best upozornil na jedno jméno, u kterého to může být pravda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

Mnozí čeští politici, ale i BIS či think-tank Evropské hodnoty hovoří už delší dobu o agentech ruského Kremlu, kteří se snaží ovlivňovat dění v Česku. Erik Best se rozhodl ukázat na jednoho muže, jenž by mohl teoretický být označen za agenta Kremlu, ale nemluví se o něm. Jde o bývalého šéfa ČEZu Martina Romana.

„Jako ředitel a spolumajitel Škody Holding zbohatl na ruských penězích. Nejprve v roce 2003 uzavřel několik obchodů se šéfem ruských železnic Vladimirem Jakuninem, na kterých vydělala společnost, ze které se později stala Škoda Transportation. Jde o toho samého Vladimira Jakunina, který se přátelí s Milošem Zemanem a Vladimirem Putinem, a který je proto často používán jako důkaz úzkých vazeb českého prezidenta na Kreml. Roman poté v roce 2004 prodal české jaderné know-how v podobě společnosti Škoda JS firmě, která je členem skupiny Gazprom,“ napsal Best.

Celý článek naleznete zde.

Už v pozici generálního ředitele ČEZ prý Roman využil své kontakty k tomu, aby zařídil dodávky jaderného paliva do českých elektráren od ruské firmy TVEL místo japonsko-amerického Westinghousu.  

Toto by podle Besta měli mít na paměti lidé, až si zase budou číst o ruským agentech ovlivňujících politiku.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…