Všude o ně stojí. Hlavně v Africe. Z Turecka opět mocnost

30.05.2023 14:00 | Ze sítí

Turecko si prošlo dvěma koly prezidentských voleb a ač se chvílemi zdálo, že to má Recep Tayyip Erdogan nahnuté, nakonec znovu zvítězil. Obchodník Petr Markvart se zamyslel nad tím, proč se Erdoganovi na domácí scéně daří. Zde je odpověď.

Všude o ně stojí. Hlavně v Africe. Z Turecka opět mocnost
Foto: Archiv
Popisek: Turecký prezident Recep Erdogan

Recep Tayyip Erdogan je prezidentem od roku 2014 a bude jím ještě další volební období. Obchodník a expert na Blízký východ Petr Markvart má za to, že Erdogan potvrdil pozici politika, který pracuje pro turecké občany a ti to oceňují. Podobně jako Maďaři oceňují Viktora Orbána a Indové svého premiéra Módího. A to, že turecký prezident pracuje především pro Turky, se podle Markvarta nelíbí celé řadě českých a světových novinářů.

„Světové i české presstitutky se předhánějí v tom, kdo si víc plivne na znovuzvolení Recepa Tayyipa Erdogana. Zapomínají přitom, že úspěšný a oblíbený politik (z těch dalších např. Viktor Orbán nebo Narendra Módí), pracuje především pro blaho svých voličů, tedy občanů SVÉ země,“ napsal Markvart na Facebooku.

Turci podle Markvarta oceňují, že Erdogan udělal ze země půlměsíce regionální mocnost a napomohl např. tomu, že Turci dnes vyrábějí drony, o které je zájem po celém světě.

„Např. v Africe (celkem 54 zemí) se počet tureckých velvyslanectví od r. 2002 zvýšil z 12 na 44 a počet velvyslanectví afrických zemí v Turecku za stejné období z 10 na 38,“ poznamenal Markvart.

Agentura Reuters s odvoláním na tureckou agenturu Anadolu napsala, že Erogan ve druhém kole prezidentských voleb získal 27,73 milionu hlasů a jeho protikandidát Kilicdaroglu získal 25,43 milionu hlasů při volební účasti 84,22 procenta oprávněných voličů.

Petr Markvart promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…