Vy jste takový kretén, vynadala advokátka senátorovi ČSSD

26.06.2012 14:39

Advokátka Klára Samková se pustila na Facebooku do senátora Pavla Lebedy, zvoleného za ČSSD, kvůli rozhovoru pro ParlamentníListy.cz. Lebeda uvedl, že pro Romy je typické povalečství a kriminalita.

Vy jste takový kretén, vynadala advokátka senátorovi ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Samková

„Shrnuto: povalečství, příživnický způsob života se zneužíváním našeho sociálního systému, neplatičství, neschopnost dlouhodobé systematické činnosti, jako je zaměstnání či vzdělávání, dále kriminalita, promiskuitní a incestní sexuální praktiky v komunitách, nedodržování všech základních norem a pravidel občanského života a soužití. Je mi upřímně líto těch Romů, kteří chtějí žít jako většina občanů této země, chtějí pracovat, platit daně, dodržovat zákony,“ řekl například Lebeda.

Problémem Romů není kriminalita

Samková, která mj. obhajuje mačetové útočníky z Nového Boru a dlouhodobě se věnuje romské problematice, zareagovala na podobná slova velice ostře. „Pane, senátore, vy jste takový kretén, že zvážím, jestli budu investovat svůj drahý čas do toho, abych na takového nevzdělaného populistického blba plýtvala svým časem na to, abych na vás psala trestní oznámení,“ uvedla u článku, který sdílela na svém facebookovém profilu.

Lebeda v rozhovoru ještě prohlásil, že naše společnost sociálními dávkami podporuje povalečství a odmítl světovou kritiku České republiky, že se jedná o rasistickou zemi. Podle něj jsou podobná slova pokrytecká. Slova Samkové se ho tak nejspíš příliš nedotknou.

Že by byla problémem Romů kriminalita, vyloučila pro ParlamentníListy.cz Samková již dříve. „Ano, oni se de facto nejsou schopni začlenit do majoritní společnosti, tak to je. Ale není to z důvodů vrozené kriminality. Je to z důvodů fungování mysli, která se prostě za určitých podmínek chová určitým způsobem a vytváří určité vzorce chování, které člověk vlastními silami není schopen překonat,“ myslí si.

Samková také dříve odmítla, že by Romové zaútočili na chlapce z Břeclavi, který nakonec přiznal, že si útok vymyslel. Advokátka dlouhodobě kritizuje přístup vlády k romské problematice a poukazuje na to, že dosavadní pokusy o její řešení jsou naprosto nedostatečné.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…