Vydat, nebo nevydat Bártu? On sám poslal omluvenku

11.07.2011 10:46

V úterý bude sněmovna jednat o tom, zda vydá poslance Víta Bártu a Jaroslava Škárku k policejnímu stíhání. Mandátový a imunitní výbor si chce vyslechnout oba poslance. Bárta se už z jednání omluvil.

Vydat, nebo nevydat Bártu? On sám poslal omluvenku

Úterní jednání bude pro osud politiků zásadní. „Mandátový a imunitní výbor je připraven rozhodnout již na úterním jednání ještě před zahájením mimořádné schůze sněmovny," řekl deníku Týden.cz předseda mandátového a imunitního výboru Jeroným Tejc. Pravděpodobně se však o imunitě politiků rozhodne až na konci prázdnin.




Vít Bárta se schůze nezúčastní. „Dne 4. července mi byla doručena omluva z jednání od poslance Víta Bárty kvůli nepřítomnosti jeho advokáta," uvedl Tejc.

Poslanci už mají jasno

„Spíš se kloním k tomu, že bychom měli doporučit vydání. Je to docela závažná věc a nevím, zda by sněmovna měla rozhodovat o tom, zda je někdo vinen, nebo nevinen. To přísluší soudu," tvrdí Tejc a tento názor sdílí většina poslanců.


S vydáním naopak nesouhlasí poslanec ODS Marek Benda. „Je to zcela zjevně politický boj uvnitř jedné politické strany a těžko se tam bude prosazovat veřejný zájem," domnívá se. Zatím ale nemá jasno, stejně jako většina poslanců, jak bude nakonec hlasovat.

Čtěte více:
Bárta skončí v rukách policie. Jsem nevinen, říká a děkuje za podporu 
John: Bárta šéfposlancem? Bude dobře. Když ne, bude také dobře
Vyhození Škárka a Huml: Komická vláda. Teď začne válka
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…