Výrobci a dovozci lihovin varují: Rozbují se černý trh

15.09.2012 11:15

Unie výrobců a dovozců lihovin (UVDL) vzala na vědomí nařízení ministra zdravotnictví Leoše Hegera o dočasném zákazu prodeje alkoholu s obsahem etanolu dvacet a více objemových procent. Její představenstvo se však obává, že dočasná prohibice způsobí bujení černého trhu a že obětí nezodpovědného jednání nelegálních výrobců nebezpečného alkoholu bude přibývat.

Výrobci a dovozci lihovin varují: Rozbují se černý trh
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alkohol, ilustrační foto

 

Zákaz mimo to přinese také ekonomické škody nejenom členům Unie, ale rovněž výpadek příjmů do státního rozpočtu. Stojí to v tiskové zprávě, kterou UVDL vydala.

Otevírá se prostor pro chytračení

"Obáváme se, že formulace mimořádného nařízení ministerstva zdravotnictví obsahuje nepřesné definice a bohužel nahrává ke kličkování a chytračení. Nabízíme proto státním orgánům pomoc našich expertů, kteří mají precizní znalosti o trhu lihovin a o nelegálních praktikách," uvedl prezident UVDL Petr Pavlík.

Podle Pavlíka budou zákazem nejvíce poškozeni členové Unie, a to i přesto, že žádný z jejich výrobků neuvízl v kontrolní síti jako vadný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…