Výroky z Moravcova zábavního pořadu komentovat nebudu, vrátil Nečas knížeti

05.03.2012 7:14

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg se v nedělním diskusním pořadu České televize opřel do premiéra Petra Nečase za to, že odmítl podepsat evropskou smlouvu o rozpočtové odpovědnosti. Premiér reagoval jednoduše: výroky ze zábavního pořadu prý komentovat nebude.

Výroky z Moravcova zábavního pořadu komentovat nebudu, vrátil Nečas knížeti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas hovoří ke spolustraníkům

"Nebudu komentovat zahájení prezidentské kampaně pana Schwarzenberga, navíc učiněné v zábavním televizním pořadu," sdělil premiér v SMS zprávě redakci serveru Týden.cz. V Bruselu prý postupoval tak, jak se vláda doma shodla. "Tedy nepřipojit podpis ke smlouvě do té doby, než bude nalezena vládní a koaliční shoda nad způsobem případné ratifikace," vysvětlil.

Schwarzenberg by podle Nečase neměl chtít ovlivnit jednání vlády jinak než řádným vyjednáváním. "Nelze si to vytrucovat či získat vydíráním," poznamenal premiér.

Podle ministra zahraničí se nepodpisem smlouvy Česko pomalu ocitá na periferii Evropské unie. "Ještě jsme se na okraji neocitli, je to všechno ve vývoji, ale směřujeme tam, proti čemuž protestuji. Máme ctižádost se tam dostat. My neklepeme, my hlasitě voláme, aby nás tam pustili," uvedl Schwarzenberg. Podobně jako ministr se už dříve vyjádřil i místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…