Vyšetřovatelé odložili Schwarzenbergovo trestní oznámení

19.03.2013 8:28

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) neuspěl s trestním oznámením, které podal ke konci prezidentské kampaně kvůli inzerátu v deníku Blesk. V něm byl Schwarzenberg nařčen, že připravuje „půdu pro vrácení majetku potomkům válečných zločinců“. Podle mluvčí pražské policie Andrey Zoulové bylo trestní oznámení odloženo. Informuje server Týden.cz.

Vyšetřovatelé odložili Schwarzenbergovo trestní oznámení
Foto: Hans Štembera
Popisek: V prezidentském volebním štábu Karla Schwarzenberga. Fenomén Karel zůstal nakonec poražen

Vyšetřovatelé odložili trestní oznámení, protože nebyly zjištěny skutečnosti nasvědčující spáchání trestného činu, přestupku nebo správního deliktu.

Inzerát měl porušit hned dva zákony

Schwarzenberg tvrdil, že inzerát porušil dva zákony. „Musím se důrazně ohradit proti dnešní inzerci v deníku Blesk, která mimo jiných lží je podle stanoviska právníků nejenom porušením volebního zákona, ale i šíření poplašné zprávy," napsal 25. ledna Schwarzenberg na svých volebních internetových stránkách.

Nejvíce se kníže zlobil kvůli tvrzení, že údajně připravuje „půdu pro vrácení majetku potomkům válečných zločinců“.

Nikdy jsem se nezastal jediného válečného zločince

Během předvolební kampaně ujišťoval, že ničí majetek není a nebude ohrožen. „Nikdy jsem se nezastal jediného válečného zločince. Je to nehorázná lež. Je to proti mému celoživotnímu přesvědčení. Proto jsem se rozhodl v této věci podat trestní oznámení, které bude dnes doručeno na příslušné úřady," konstatoval tehdy ještě prezidentský kandidát.

Inzerát v deníku Blesk „Nevolte Karla Schwarzenberga“ vyšel bez označení zadavatele. Společnost Ringier Axel Springer CZ později uvedla, že inzerát podal advokát Vladimír Zavadil. Právníka může ještě stihnout postih od České advokátní komory.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

20:50 Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

Dubnovou inflaci nasměrovalo vzhůru především nečekané zdražení potravin. „Pokud zákazník stále – a …