Vytočený Babiš: Mafiáni! Novinář opět vytáhl syna. A je zle

05.02.2021 12:03

Premiér Andrej Babiš označil web Neovlivní.cz za mafiánský server , který porušil švýcarské zákony. Učinil tak na tiskové konferenci krátce před odletem do Maďarska, když mu bylo novinářkou České televize oznámeno, že tento investigativní deník přinesl čerstvé výroky jeho syna ohledně svého únosu na Krym kvůli kauze Čapí hnízdo.

Vytočený Babiš: Mafiáni! Novinář opět vytáhl syna. A je zle
Foto: Facebookový profil Andreje Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO)

Anketa

Má Ústavní soud vaši důvěru?

7%
93%
hlasovalo: 30421 lidí
Premiér byl nejdříve dotazován, co říká na změny volebního zákona Ústavním soudem. „Počkám si na jednání v úterý. Dvacet let tu platila pravidla pro volby, na poslední chvíli je teď mění. Je to pro mě účelová záležitost, která sleduje hlavně poškození našeho hnutí,“ zopakoval svůj postoj k rozhodnutí ústavních soudců ministerský předseda.

Novinářka České televize pak zmínila čerstvou zprávou serveru Neovlivní.cz, že jeho redaktoři jsou po dvou letech v kontatku s Babišovým synem žijícím ve Švýcarsku. Podle nejnovějších informací této redakce Babišův syn zopakoval, že si stojí za vyjádřením, které před dvěma roky řekl o svém únosu na Krym, a sice že bylo v zájmu jeho otce, aby zmizel z České republiky kvůli stíhání v kauze Čapí hnízdo.

Předsedu vlády prezentování této informace rozčílilo. „Paní redaktorko, nevím, proč vaše televize cituje tento mafiánský server, který porušil švýcarské zákony. Takže já se k tomu vyjadřovat nebudu,“ reagoval stručně na dotaz, co říká na to, že jeho syn opět promluvil.

Aféru s Babišovým synem před dvěmi lety spustili novináři Sabina Slonková s Jiřím Kubíkem, kteří premiérova syna v místě jeho bydliště navštívili a vyslýchali.

Tehdy premiér apeloval na to, aby jeho syna, který je nemocný a trpí schizofrenií nechali novináři být a nevystavovali jej nátlaku. Přes Facebook je dokonce vyzýval, ať přestanou bouchat na dveře jeho bytu.

„Na dveře bytu v Ženevě, kde spí můj syn Andrej, bouchají teď nějací lidé. Volala mi jeho vyděšená matka,“ informoval předseda vlády přes sociální sítě. „Mezi českými novináři se prý dnes říkalo, že se na tu adresu někteří vydají,“ psal ještě netušíc, o koho přesně jde.

Následně Andrej Babiš vyzval tyto novináře, aby od bytu jeho syna okamžitě odešli. „Žádám je, aby odešli! Nepochopili jste, že je syn nemocný? To jste opravdu tak bezohlední?“ tázal se.

Babiš se v době, když aféra vypukla, nacházel v sicilském Palermu, odkud se k výpovědi jeho syna témeř se slzami v očích vyjádřil pro ČT24. Sdělil, že všichni rodiče s podobným trápením, čímž myslel duševní poruchy svých dětí, pochopí jeho situaci. „Dám život a zdraví za svoje děti,“ řekl velmi emotivně, místy téměř plačtivě. Řekl také, že jeho dcera Adriana Bobeková má již 20 let bipolární poruchu, a vyzval, abychom si vzpomenuli na Karla Svobodu, který touto chorobou trpěl a v roce 2007 se zastřelil.

Podle Babiše jen bezcitní fanatici můžou zpochybňovat zdravotní stav jeho dětí. V reportáži jeho synovi podle něj kladli sugestivní otázky, aby dostali „ty správné“ odpovědi. „Vrchol hyenismu,“ označil Babiš natáčení psychicky nemocného skrytou kamerou a dodal, že jde o odporný útok.

Kvůli aféře údajného zavlečení jeho syna Andreje Babiše mladšího na Krym čelil Babiš výzvám k demisi od opozice a části veřejnosti. Sám Babiš označuje kauzu za vykonstruovanou. 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…