Vzpomínáte, jak rodičům hrozili? Nebezpečí voleb poštou. Od zkušeného

17.02.2023 14:26 | Ze sítí

Manažer a člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Vadim Petrov vysvětluje nebezpečí korespondenčních voleb. Ovlivňovat by voliče mohli jak rodinní příslušníci, tak i zaměstnavatelé či náboženská skupina. Spolu s omezováním svobody slova a hledáním vnitřního nepřítele označuje korespondenční volby za „techniky na udržení moci“. Vládnout podle Petrova můžou ti, kteří se sjednotí.

Vzpomínáte, jak rodičům hrozili? Nebezpečí voleb poštou. Od zkušeného
Foto: Archiv VP
Popisek: Vadim Petrov, člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

Manažer Vadim Petrov považuje korespondenční volby za nebezpečné a říká, že omezování slova a korespondenční volby pouze slouží Fialově mocenské konstrukci. Připouští, že i u klasických voleb, kdy jde volič za plentu, se dá volba ovlivnit. Příkladem uvádí, když někdo voliči již předem sebere některé lístky, popřípadě mu zaškrtá kandidáty a za plentu ho poté pošle již s rozhodnutou volbou. I takto lze volby ovlivnit, ano, ale podle Petrova by se ovlivňování korespondenčními volbami ještě zefektivnilo. Připomíná prezidentské volby, kdy lidé psali na sítě: „Řekl jsem rodičům, že budou volit Pavla, nebo svá vnoučata neuvidí.“ O jisté vydírání či ovlivnění by se při korespondenčních volbách dle Petrova mohli pokusit jak rodinní příslušníci, tak i zaměstnavatel nebo náboženská skupina.

„V době hodnotově neukotveného politického spektra volby vyhrává ten, kdo dokáže pracovat s volebním výsledkem předem,“ prohlašuje Petrov. Dokazuje to na příkladu pětikoalice na dohodě na vedení Prahy. U moci podle něj mohou být jen ti, kteří se dokážou sjednotit, a těmi mohou být i „konzervativní“ ODS s „progresivistickými“ Piráty. Fiala to sám jakožto politik spíše konzervativnějších hodnot pochopil velice rychle, dle Petrova.

„Omezování svobody slova, korespondenční volba… hledání vnitřního nepřítele (Babiš, ANO, dezoláti, míroví štváči, proruSSští švábi… nebo jen ti pomýlení), jsou už jen techniky na udržení moci,“ uzavírá Petrov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …