Vzpoura proti Merkelové ve vlastní straně

14.01.2016 8:46

Údajně až čtyři desítky poslanců německé vládní strany CDU z celkových 311 se podepsalo pod výzvu, aby Německo uzavřelo hranice pro ty migranty, kteří se již předtím registrovali v jiné členské zemi EU. S odvoláním na informace německého bulvárního deníku Bild to píší dnešní Lidové noviny.

Vzpoura proti Merkelové ve vlastní straně
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

„Dle deníku Bild, který je obvykle dobře informovaný, podepsalo z celkového počtu 311 poslanců zmíněnou výzvu zatím 40 zastupitelů. Je prý ale pravděpodobné, že jejich řady se do konce ledna ještě rozšíří,“ píše list.

Šéf vlivného křídla CDU, zastupujícího střední podnikatele, Carsten Linnemann je pro „citelné omezení přílivu běženců“. Proto je podle něj třeba přijmout opatření srovnatelná s těmi, která zavedly v minulých dnech Dánsko a Švédsko. Obě skandinávské země zavedly začátkem ledna striktní hraniční kontroly a cizinci s neplatnými doklady jsou odmítáni přímo na hranicích.

Řadě křesťanskodemokratických poslanců také vadí, že Německo stále ještě příliš málo vyhošťuje běžence, jejichž žádost o azyl byla odmítnuta.

Spojenec Merkelové chce denně repatriovat tisícovku odmítnutých žadatelů o azyl

Denně se přitom v Německu rozhoduje o azylu až ve dvou tisících případech. Ze statistik vyplývá, že každá druhá žádost je odmítnuta, což znamená, že tito běženci mohou být ze země vyhoštěni.

Generální tajemník CDU a blízký spojenec kancléřky Merkelové Peter Tauber proto včera požadoval, aby denně bylo ze země repatriováno až tisíc takto odmítnutých žadatelů o azyl. Tauber se přitom obul zejména do regionálních vlád v Severním Porýní-Vestfálsku a Porýní-Falci, které údajně vyhošťují odmítnuté běžence „příliš málo“.

Počet lidí, jejichž žádosti o udělení azylu byly odmítnuty a kteří byli následně repatriováni, dosáhl až do konce listopadu minulého roku 18 363.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…