Xaver tuší: Už se demonstruje i kvůli mně. Kundra? Kdo mu to potvrdil? A ještě jedna podivnost

14.06.2020 9:21

Nový člen Rady České televize Luboš Xaver Veselý se ve svém youtubovém streamu Xaver živě, kde odpovídá na nejrůznější dotazy diváků, věnoval tentokrát kauze údajného ruského agenta s ricinem, kterým měl údajně ohrožovat české komunální politiky. Hovořil i o tom, kolik si takový radní ČT vydělá, o svých pocitech z rozhovoru s Martinem Veselovským v DVTV... A o svém pokračování v internetové televizi XTV. I o tom, co říká na další protesty Milionu chvilek a jejich propagaci ve veřejnoprávní televizi.

Xaver tuší: Už se demonstruje i kvůli mně. Kundra? Kdo mu to potvrdil? A ještě jedna podivnost
Foto: Repro Prostor X
Popisek: Luboš Xaver Veselý v rozhovoru s Čestmírem Strakatým

„Nebyl nejblíž pravdě prezident Zeman, když příběh o ricinu v kufříku zpochybňoval a zlehčoval slovy o ‚projímadle‘? V kufru nebylo nic, ale i tak se z toho spoustu lidí podělalo,“ zněl jeden z prvních dotazů jednoho z fanoušků Xavera Veselého.

Anketa

Petr Nečas nebo Robert Šlachta. Kdo je pro vás důvěryhodnější?

hlasovalo: 16218 lidí

„Co Zeman... ale já jsem to tady říkal od prvního dne,“ připomněl radní ČT a odkázal na jeden ze svých předchozích streamů, kde se k situaci vyjádřil, že „žádná vražda nebude a je to debilita“.

Nedávno k tomu tématu poslouchal debatu na Českém rozhlase, kde znalec Ruska říkal, že Rusové sice mají tvrdé metody na lidi, kteří je zradí, ale většinou se umí spíše pomstít tvrdě svým lidem, kteří je zradili. „Dokonce uváděl, že z posledních mnoha let není znám ani jediný případ, že by ruské tajné služby zavraždily či poškodily příslušníka jiného státu,“ dal Xaver Veselý na slova odborníka.

„Od začátku bylo jasné, že je to blbost, a jsem teď zvědavý, jak se k tomu postaví novinář Ondřej Kundra a Respekt,“ zmínil, že o příjezdu agenta ruských tajných služeb s jedem ricinem informoval právě tento týdeník. „Jestli se náhodou okamžitě neocitne na seznamu dezinformačních médií, pak už nevím, co by se muselo stát, aby se na takový seznam někdo dostal,“ podotkl moderátor.

Velmi se zároveň diví tomu, že se právě tomuto novinářskému zásadnímu přešlapu nevěnují ostatní novináři: „Takovouhle chybu udělat... Ten novinář by měl vysvětlit, kdo mu takovou informaci potvrdil,“ podivoval se Xaver Veselý nad tím, že nad touto otázkou stále visí otazník.

„Tady měli tři politici ochranku, která stála milion korun daňových poplatníků. Spousta dalších lidí se bálo. Je to odporný,“ konstatoval ke Kundrovu článku o ruském agentovi, kterého dokonce i on sám na vlastní pěst hledal. „Ztratil jsem s tím hodně času, jak jsem už dříve říkal,“ doplnil, s tím, že podrobnosti sdělovat dál nebude, jelikož se jedná o utajované informace.

Další dotaz, který přistál Xaverovi Veselému do chatu, se vztahoval k jeho budoucnosti na internetové televizi XTV, kde hodlá stále pokračovat. „V pondělí jsem se dohodl s majitelem na další spolupráci, a to do konce tohoto roku. Ne ale v tak velkém rozsahu, jako tomu bylo doteď,“ nastínil, že do XTV mají přijít dva noví moderátoři.

Anketa

Kolik dostane Babišovo ANO v parlamentních volbách 2021?

76%
14%
5%
hlasovalo: 19347 lidí
Přišla i pochvala rozhovoru Xavera Veselého s moderátorem Martinem Veselovským na internetové televizi DVTV, a s tím i dotaz, jaké pocity má z rozhovoru on sám. „Neberu to ani jako vítězství, ani jako prohru. Když jsem se už dal na to, že jsem se nechal nanominovat do Rady ČT, je potřeba, aby se lidi, co vykonávají kontrolu veřejnosti, chodili zpovídat i k jiným médiím, než do těch, kde máte kámoše. Bylo mi jasný, že jdu do rozhovoru, kde si na půl hodiny sednu na tygra,“ uvedl Xaver Veselý.

Zmínil, že se divil některým otázkám, kdy zaznívaly věci, na které Veselovský věděl, jak odpoví. „Prostě klade otázky a vede ten rozhovor tak, že je vlastně jedno, co odpovíte. Vede ten rozhovor tak proto, aby prostě nějaké věci zazněly znovu a znovu a znovu nahlas,“ popsal svou návštěvu studia DVTV Veselý – s tím, že Veselovský je samozřejmě výborný moderátor a choval se k němu velmi korektně. Dvěma slovy rozhovor označil za „milou zkušenost“.

Následně moderátor LXV zodpověděl i diváckou otázku, kolik bere radní ČT: „V zákoně o České televize je to přesně napsáno. Je to asi 0,8 z průměrného platu v České televizi,“ sdělil, s tím, že je to lehce dohledatelné na internetu a je toho názoru, že by to ani nemělo být nic tajného.

Své řekl k dalším demonstracím spolku Milion chvilek a k jejich propagaci v České televizi, čehož si všímá další tazatel. „Popravdě, jejich propagaci jsem neviděl, protože jsem teď měl hodně práce. Viděl jsem jen na facebooku záznam z demonstrace v Brně, kde vykřikoval jeden chlapec „Xaver mě nezajímá“, takže i proti mně se už demonstruje,“ konstatoval LXV. A doplnil, že onen mladý chlapec na demonstraci mluvil také o ČT a bylo tam mnoho nepřesnosti ohledně koncesionářských poplatků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…