Z ČSSD: Sobotkovcům se nechce ze seslí. Hašek a spol. jsou v pohodě a zažertovali

07.11.2017 6:54

ČSSD po neúspěšných sněmovních volbách hledá nové vedení. Stane se tak na mimořádném sjezdu v dubnu příštího roku. Doba mandátu nového osazenstva je však omezená – pouze do řádného sjezdu na jaře 2019. I z toho důvodu se zájemci zatím nehrnou, spekuluje server Novinky.cz.

Z ČSSD: Sobotkovcům se nechce ze seslí. Hašek a spol. jsou v pohodě a zažertovali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

O pozici ve vedení sociální demokracie se zatím nepřímo přihlásili dva muži – jihočeský hejtman Jiří Zimola, jenž se z předsednictva stáhl kvůli své kauze chaty na Lipně, a ústecký poslanec Jaroslav Foldyna. Ten se chce ucházet o post místopředsedy. 

Jak však uvádí server Novinky.cz, ani jeden z mužů nevyhovuje stávajícím špičkám ČSSD a jim spřízněným regionům – Praze, středním Čechám, Plzeňsku a Pardubicku. 

Znovu by pak do předsednictva mohl kandidovat Jan Hamáček, jehož někteří dokonce favorizují na předsedu. On sám chce nejprve hovořit s členskou základnou. Obhajovat mandát v předsednictvu by pak mohl také současný místopředseda Jan Birke či dosluhující ministryně Michaela Marksová. 

Do předsednictva se pak nehrnou místopředseda Lubomír Zaorálek či dosavadní premiér Bohuslav Sobotka. I Milan Chovanec chce prý jen dokormidlovat k mimořádnému sjezdu. 

Novinky.cz závěrem poznamenávají, že hledání nových členů grémia komplikují vlastní stanovy, které zakazují kandidovat všem, kteří nejsou ve straně alespoň čtyři roky – vypadává tak plzeňský hejtman Josef Bernard, hejtman Vysočiny Jiří Běhounek či odborář Josef Středula.

Původní text ZDE

„Údajných ‚haškovců‘ z podzimu 2013 začíná být v ČSSD napříč Českou republikou teď po volbách stejně jako partyzánů v červnu 1945, pokud počet přesáhne cca 20 tisíc, s Jeronýmem zvážíme vydávání osvědčení. Zdeněk Škromach dnes na Facebooku připomněl památku Valtra Komárka a požádal jej, ať dá (shůry) znamení... Prostě restart nabírá grády,“ poznamenal na svém facebookovém profilu Michal Hašek.

Následně se pod příspěvkem strhla diskuze, v níž si Hašek zavtipkoval.

Celý příspěvek Michala Haška:

Ve vážných chvílích méně vážně - aktuality - 1) údajných “Haškovců” z podzimu 2013 začíná být v ČSSD napříč Českou republikou teď po volbách stejně jako partyzánů v červnu 1945, pokud počet přesáhne cca 20 tisíc, s Jeronýmem zvažíme vydávání osvědčení 2) Zdeněk Škromach dnes na facebooku připomněl památku Valtra Komárka a požádal jej,ať dá (shůry) znamení ... prostě restart nabírá grády ... konec hlášení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…