Z Hájkova Protiproudu: Německo se probouzí. Běženci každý den něco spáchají, média to zamlčí, ale lidé to vědí

30.12.2015 21:21

Ondřej Höppner se na webu Protiproud Petra Hájka zamýšlí nad tím, čeho se můžeme v příštím roce dočkat v Německu. Tamní elity se prý totiž už probouzejí a sčítají ztráty v uprchlické katastrofě. Zdá se, že naše západní sousedy nečeká nic pěkného. Svět prý balancuje na hraně zničení. A média o tom bohužel často mlčí, neb se nemalá část z nich změnila na šiřitele státní propagandy.

Z Hájkova Protiproudu: Německo se probouzí. Běženci každý den něco spáchají, média to zamlčí, ale lidé to vědí
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

„Německá mašina se hroutí do sebe a pára stoupá. Neuplyne den, kdy by v souvislosti s migrační vlnou nevzplály dům, auto či nebyl někdo zraněn. Je jen otázkou času, kdy dojde na území Německa k sebevražedným útokům podobným těm, které se staly před pár týdny v Paříži. Svět balancuje na prahu poslední války a ‚vůdci‘ na úsvitu této strašné hrozby pořádají konferenci o počasí. Zhroucení naší civilizace je blízko. Nezbývá, než věřit, že se mu dá ještě zabránit – a Německo jako nejvýkonnější evropská ekonomika je k tomu klíčem,“ zahajuje svou úvahu autor.

I německá společnost se prý dělí na „MY“ a „ONI“. Do první skupiny patří všichni, kteří se obávají přílivu uprchlíků do země, a ambiciózní politici, jež se nebojí upozorňovat na rizika, která migranti představují. Höppner zmiňuje např. Die Linke, Alternativu pro Německo či Piráty. Do skupiny ONI patří migranti a politici tradičních stran, kteří uprchlíky hájí i navzdory vlastním lidem. Zářným příkladem takového chování je německá kancléřka Angela Merkelová. Ta se vstřícným chováním k uprchlíkům snaží vylepšit obraz Německa ve světě, jenže ve skutečnosti v zemi jen zvyšuje riziko teroristických útoků. Tak to alespoň vidí autor.

Celý text najdete zde.

Svou roli v celé krizi sehrávají i média. Celostátní média prý „drží basu“ s Merkelovou a zkreslují realitu. Němci jim proto přestávají věřit. „Vliv sociálních médií přispěl k tomu, že stále více lidí hodnotí jako příčinu krize hrabivost Západu (USA), agresivní snahu získat kontrolu nad klíčovou surovinou dneška – tedy ropou a potřebou vytvářet nová odbytiště zbraní – pod záminkou vývozu tzv. demokracie. Dochází ke schizmatu, které je v Německu nové: Významná část veřejnosti už připouští, že co se píše v médiích, nemusí být všechno pravda. Ještě poměrně nedávno nepředstavitelné,“ podotýká Höppner.

Německá tištěná média prý navíc ve velké míře převzala roli vychovatelů a šiřitelů propagandy. Dozvídáme se z nich sice, že v Německu narůstá počet útoků na přistěhovalce i na zařízení, kde mají být ubytováni, ale už se neřeší, proč k nim dochází. Jejich strůjci jsou označováni za černé ovce, aniž se bere v potaz, že může jít i o běžné Němce, kteří se jen bojí o své životy. Němci totiž vidí, že jejich země nezvládá nápor milionu uprchlíků. I díky nim nás v celé Evropě může čekat velmi třaskavý rok 2016. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…