Za útoky na Paříž prý nestojí IS, ale Rusko. A letadlo si také sestřelilo sami. Mezinárodní dobrovolníci předkládají tyto argumenty...

16.11.2015 19:47

Server InformNapalm.org zkonstatoval, že v pozadí teroristických útoků v Paříži a nehody Airbusu A321 nestojí ISIS, ale ruské tajné služby. Uvedla to komentátorka ruského a zahraničního tisku v mezinárodní dobrovolnické komunitě Anna Dornová.

Za útoky na Paříž prý nestojí IS, ale Rusko. A letadlo si také sestřelilo sami. Mezinárodní dobrovolníci předkládají tyto argumenty...
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pařížané drží minutu ticha za oběti teroristických útoků na náměstí Republiky

Ve své analýze k letadlu Airbus A321 například uvedla, že rukopis je atypický pro terorismus. „Byl nalezen ideálně správně nastavený časovač a žádné stopy po výbušnině. Vypadá to na práci dobře vyškolených vojenských inženýrských odborníků,“ podotkla. Dalším z důvodů podle ní může být rozšiřování Suezského průplavu, umožňující tranzit supertankerů. 

„Pokud by Egypt toto rozšíření zvládl, klesla by cena ropy pro Evropu jednou provždy. Teroristický útok na území Egypta mířený proti turistům nadlouho odrovnal cestovní ruch, který generoval polovinu národního příjmu této země. Může být nyní snad nějaká řeč o financování tak mimořádně nákladných projektů?“ otázala se spekulativně Dornová.

Zároveň se pozastavila nad chabě ohrannou reakcí nejvyšších ruských činitelů, která podle ní neodpovídala rozsahu tragédie.

A co se týče teroristických útoků v Paříži, Dornová se domnívá například to, že útok umožňuje pouze ruské vládě, aby se předváděla na předmětu osobní důležitosti účasti na syrském konfliktu a na boji proti světovému terorismu.

„Podle svědků měli teroristé světlou barvu pleti, působili civilizovaně, mluvili dobře francouzsky, nešlo jim o smlouvání kvůli rukojmím, ale jen o zabití co největšího možného počtu lidí v sále, byli ozbrojeni samopaly Kalašnikov. Pro místní obyvatele je to rovněž nevýhodné,“ zkonstatovala.

„Stejně jako v případě s letadlem se k odpovědnosti i zde přihlásil IS, opět prostřednictvím anonymního vhozu, tentokrát přes italské médium. Zase nejde o styl teroristů. Není to moc působivé,“ uvedla také jeden z argumentů. Nepozdávalo se jí ani rychlé vyjádření soustrasti ze strany ruské vlády. 

Původní text najdete ZDE.

Podle redakce je rovněž zajímavý status bývalého poslance Ruské federace a důvěrníka Vladimira Putina Sergeje Markova. Ten prezentoval své návrhy na řešení situace: „1. Je třeba neodkladně posílit bezpečnost v Moskvě. 2. Rusko, USA a Francie musejí společně rozdrtit IS v Sýrii, Iráku a Libyi. 3. Je nutné co nejdříve zastavit konflikt mezi Ruskem a Západem kvůli Ukrajině. Chuntu nahradit úřednickou vládou, změnit ústavu, odstranit neonacisty a uspořádat nové svobodné volby. Kyjevská chunta je jednou z hlavních překážek společného boje USA, EU a Ruska proti teroristům,“ napsal Markov na své stránce na Facebooku.

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…