Zabásli blondýnu, teď chce policie Nečase. Bulvár premiéra nešetří

09.07.2013 7:12

Premiérovi Petru Nečasovi se během posledních dní rozpadla rodina a mříže vazební věznice rozetnuly i jeho vztah s vedoucí sekretariátu Janou Nagyovou. A nakonec se může stát, že sám odstupující premiér skončí v některém z vazebních zařízení. Svědčí pro to zejména žádost o jeho vydání, která v pondělí dorazila do Poslanecké sněmovny. Bulvár spekuluje, jak by jej tato skutečnost mohla poznamenat.

Zabásli blondýnu, teď chce policie Nečase. Bulvár premiéra nešetří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-premiér Petr Nečas

Zatímco ještě v pondělí jej s torzem odcházejícího ministerského sboru (kromě premiéra dorazili pouze čtyři členové vlády) hostil prezident Miloš Zeman, budoucnost Petra Nečase je podle deníku Blesk značně nejistá. Vrchní státní zástupce v Olomouci Ivo Ištvan doručil do Poslanecké sněmovny historicky první žádost o vydání poslance, který právě vykonává funkci předsedy vlády, byť na odchodu. "Půjde Nečas sedět?" spekuluje bulvár v palcovém titulku.

Za podplácení a zneužívání pravomocí Nečasovi hrozí až šest let vězení. Ještě je však možné, že jej poslanci ke stíhání vůbec nevydají. To by však znamenalo pouhý odklad stíhání, kterému by Nečas mohl být vystaven okamžitě po ztrátě poslanecké imunity. A navíc se poslanci obvykle kloní spíše k tomu, aby jejich podezřelí kolegové byli justici vydáváni. Za posledních deset let došlo k pouhým dvěma odmítnutím z třinácti žádostí.

Premiér by tak do vězení následoval svou tajemnici Janu Nagyovou, se kterou jej prý pojil i mimopracovní intimní vztah, a která již sedí ve vazbě. Bulvár však premiéra uklidňuje, že zdaleka nebude prvním českým politikem, který si bude prožívat lásku přes dvoje mříže. To bulvár kvituje v titulcích poznámkou o "zamřížované lásce" a konstatováním: "Zabásli mu blondýnu, teď chce policie i jeho."

Již v minulosti totiž skončilo ve vězení několik partnerských dvojic z oblasti politiky. Průkopníky byli v tomto směru ministr financí ČSSD Ivo Svoboda a jeho partnerka Barbora Snopková, kteří si oba odseděli tři roky kvůli svým obchodním aktivitám v mělnickém podniku Liberta. Blesk premiéra povzbuzuje, že jejich vztah tříleté odloučení přežil.

Druhou dvojicí, ze které si Petr Nečas s Janou Nagyovou mohou vzít příklad, jsou David Rath a Kateřina Pancová, případně ještě Petr Kott, který s nimi dotvořil podivný milostně-obchodní trojúhelník. Nyní prý každý v jiné věznici mohou v klidu rozjímat o podivnostech jejich trojúhelníku.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…