Zachraňme zdravotnictví, volá Kubek. Slibuje 100 tisíc podpisů

11.02.2013 21:59

Na 1. března chystá Česká lékařská komora (ČLK) protestní akci. Lékaři a sestry by měli zůstat doma a vzít si dovolenou, případně si sami zajít ke svým kolegům na vyšetření. Odbory počítají s velkou podporou i od veřejnosti.

Zachraňme zdravotnictví, volá Kubek. Slibuje 100 tisíc podpisů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéf České lékařské komory Milan Kubek

„Ta protestní akce už začala minulý pátek, začala sběrem podpisů pro naši petici Zachraňme české zdravotnictví. Protože cílem té akce není v žádném případě poškodit pacienty. My naopak chceme zachovat kvalitní české zdravotnictví a pan ministr nám několikrát vzkázal, že on není ministr pro lékaře. A když tedy na lékaře kašle, tak věřím, že bude slyšet na hlas občanů,“ vysvětloval v Impulsech Václava Moravce prezident ČLK Milan Kubek.

U petice počítá s vysokým počtem podpisů. „Určitě překročíme číslo sto tisíc, a pokud těch set tisíc bude více, tak to bude jenom lépe,“ míní Kubek.

„Já si myslím, že to je reálný plán, protože zdravotnictví by mělo být prioritou každého z nás. Každý z nás bude dříve či později pacientem, a až onemocníme, tak bude pozdě. Je třeba pro to kvalitní zdravotnictví udělat něco teď,“ dodává.

Odmítá, že by šlo pouze o akci za lepší podmínky lékařů. „My bráníme kvalitu českého zdravotnictví. Počítejte se mnou. Pokud nemocnice dostanou o pět procent méně než v loňském roce, pak to znamená, že mohou provést o pět procent méně operací. To znamená, pacienti budou čekat,“ vysvětluje prezident ČLK.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…