Začínají debaty. Peake si podá Zaorálek, Kalousek se střetne se Sobotkou

06.01.2013 10:22

V neděli odstartují první „nedělní“ debaty v novém roce. Na České televizi začnou tradiční Otázky Václava Moravce a na TV Prima Family pořad Partie. Dva nejčastěji kritizovaní členové vlády- Miroslav Kalousek a Karolína Peake- budou čelit Bohuslavu Sobotkovi a Lubomíru Zaorálkovi, dvěma výrazným členům předsednictva opoziční ČSSD.

Začínají debaty. Peake si podá Zaorálek, Kalousek se střetne se Sobotkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Moravec ve svém diskuzním pořadu

Ačkoliv například Václav Moravec se na obrazovce objevil už na nový rok, když v křesílcích brněnské vily Tugendhat diskutoval s českým premiérem Petrem Nečasem a jeho slovenským protějškem Robertem Ficem, dnes poprvé se rozjedou jeho „Otázky“ v tradičním formátu. Zodpovídat by se mu měl ministr financí Miroslav Kalousek. Proti němu usedne bývalý šéf státní kasy\ a nyní opoziční lídr Bohuslav Sobotka. Debatovat se má nejen o ekonomických perspektivách, ale rovněž o vztazích mezi vládními stranami a řešení vládní krize, vyvolané odvoláním předsedkyně strany LIDEM Karolíny Peake z ministerstva obrany.

V druhé části Otázek pak o prezidentské amnestii, ale rovněž o obecnějších otázkách práva a spravedlnosti bude diskutovat předsedkyně Nejvyššího soudu Iva Brožová, Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman a policejní prezident Martin Červíček.

Moravcově debatě však již od jedenácti hodin bude na TV Prima předcházet tradiční „Partie“, ve které se utká předsedkyně strany LIDEM a místopředsedkyně vlády Karolína Peake s místopředsedou ČSSD a Poslanecké sněmovny Lubomírem Zaorálkem. Vzhledem k tomu, že stínový ministr zahraničí patří k nejhlasitějším kritikům Nečasovy vlády, dá se pod taktovkou Jana Punčocháře nejspíš očekávat ostrý souboj.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne politici. To lidé jsou hloupí. Topolánek šel proti voličům

13:55 Ne politici. To lidé jsou hloupí. Topolánek šel proti voličům

Václav Moravec pozval do svých Otázek 3 bývalé premiéry – Mirka Topolánka, Jiřího Rusnoka a slovensk…