Žádné výjimky z EET nebudou, vzkázala Schillerová. Opozice jich navrhla 700, o každé chce hlasovat zvlášť

05.05.2019 9:24

I když prodejci vánočních stromků, kaprů, velikonočních pomlázek či burčáku chtěli výjimku z EET, zřejmě ji nedostanou. Deník Echo24 se na to přeptal ministryně financí Aleny Schillerové (ANO), která uvedla, že na návrhy opozice nekývne.

Žádné výjimky z EET nebudou, vzkázala Schillerová. Opozice jich navrhla 700, o každé chce hlasovat zvlášť
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek řeční k návrhu zákona o EET

Schillerová všechny pozměňovací návrhy ale nezavrhuje. „Například návrh na zvýšení limitu pro zvláštní (papírový) režim. Budu se nicméně nadále poslancům snažit vysvětlit, že výjimky dávají smysl pouze tam, kde by evidence tržeb byla technicky nemožná,“ zmínila Schillerová. Podle ní by ostatní výjimky měly negativní vliv na celý systém. 

Původní text ZDE.

A tak, i když se prodejci kaprů mohli radovat, neboť jim výjimku schválil rozpočtový výbor, nyní si budou muset počkat na rozhodnutí Poslanecké sněmovny. Piráti sice požadují zamítnutí celé předlohy k rozšíření EET, ale to zřejmě – vzhledem k rozložení sil v dolní parlamentní komoře – nedopadne. A tak alespoň občanští demokraté chtějí, aby Sněmovna hlasovala o výjimce pro každou jednotlivou profesi. A těch je víc než sedm set.

„Kdy bude EET pro další profese platit, se odvíjí od toho, zda a kdy ji poslanci schválí. Na přípravu budou mít podnikatelé a živnostníci půl roku,“ uzavřel server Echo24.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…