Zahradil velebí akci na Pražském hradě. Okomentoval i účast Putinova muže

26.01.2015 19:30

Europoslanec Jan Zahradil (ODS) hájí na sociální síti Facebook prezidenta Miloše Zemana a akci Evropského židovského kongresu Let My People Live!, která se koná na Pražském hradě u příležitosti sedmdesátého výročí osvobození koncentračního tábora Osvětim. Zajímavě okomentoval i účast ruského podnikatele Vladimira Jakunina, člověka blízkého ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi.

Zahradil velebí akci na Pražském hradě. Okomentoval i účast Putinova muže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedala Výkonná rada ODS. Z tváří zúčastněných bylo cítit zmar z prohraných voleb

„Sedím na Hradě a ta akce je slušná, to ať si Zemana kritizuje, kdo chce. Lidi jako Stephen Sackur, Timothy Snyder nebo Bernard-Henri Lévy nejezdí na béčkové záležitosti,“ napsal k akci europoslanec Zahradil.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Historik Timothy Snyder je profesorem na Yale University, na prestižní soukromé univerzitě v USA. Bernard-Henri Lévy je francouzský filosof, který kritizuje islámský fundamentalismus a patřil k těm, kteří podporovali intervenci Západu v Libyi či Sýrii.

Mezi diskutujícími je však také Vladimir Jakunin, ruský podnikatel, jenž má blízko k ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi. Jeho jméno figuruje na sankčním seznamu Spojených států, ale u Evropské unie nikoliv. Českým čtenářům může být jeho jméno známé již z doby, kdy prezident Zeman vystoupil na konferenci na řeckém ostrově Rhodos, kde rusko-ukrajinskou krizi přirovnal ke chřipce. Konferenci pořádal právě Jakunin.

Server iDnes.cz zjistil, že Jakuninovo jméno nefigurovalo v prvních verzích seznamu hostů. V programu, jenž dostali účastníci už přímo na Pražském Hradě, tak tam už jeho jméno figuruje. A co na to Zahradil? V diskusi pod příspěvkem, dostal otázku v tomto duchu. „Já vám to nemůžu reprodukovat, ode mě by to bylo nacionalisticky a xenofobně zkreslený,“ odpověděl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…