Žalobce navrhl pro střelce na Klause přísnější trest

19.03.2013 21:28

Státní zástupce zpřísnil Pavlu Vondroušovi, který v Chrastavě při slavnosti vystřelil z airsoftové pistole na tehdejšího prezidenta Václava Klause, kvalifikaci činu z výtržnictví na násilí proti úřední osobě. Místo původních nejvýše dvou let Vondroušovi hrozí až šest let vězení. Uvedla to dnes Česká televize.

Žalobce navrhl pro střelce na Klause přísnější trest
Foto: Facebook.com
Popisek: Pavel Vondrouš, "atentátník" na Václava Klause

Vondroušův obhájce Jiří Vyvadil s postupem žalobce nesouhlasí, žádá zastavení obžaloby. "Spíš tam vidím přílišnou aktivitu státního zástupce, protože komisař tuto kvalifikaci neviděl," řekl televizi Vyvadil. Dodal, že v případě hlavního líčení hodlá pozvat Klause jako svědka.

Státní zastupitelství nechce zatím případ komentovat, a to až do doby, než si Vondrouš oznámení o obžalobě převezme, uvedla ČT. Obviněný vystřelil na prezidenta loni v září. Ke Klausovi přistoupil v davu při otevírání nového mostu a z bezprostřední blízkosti na něj několikrát vypálil z airsoftové pistole. Prý chtěl svým činem upozornit na to, že politici nenaslouchají lidem. Prezidentova ochranka na útok nereagovala.

Kvůli incidentu rezignoval ředitel hradní ochranky Jiří Sklenka a krajský státní zástupce začal dva členy policejní ochranné služby stíhat za porušení povinnosti strážní služby. Klaus ale jejich stíhání zastavil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…