Zaorálek k cášské smlouvě: Žádný Hitler ani Napoleon se nekonají

27.01.2019 22:02

Poslanec ČSSD Lubomír Zaorálek se rozepsal na svém blogu na serveru Aktuálně.cz o smlouvě mezi Francií a Německem v Cáchách, tedy zejména o reakci bývalého prezidenta Václava Klause.

Zaorálek k cášské smlouvě: Žádný Hitler ani Napoleon se nekonají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

„Bývalý prezident Václav Klaus si ještě ani pořádně nepřečetl čerstvě podepsanou smlouvu mezi Francií a Německem v Cáchách, a už měl bombu na hlavní titulky. Co se nepodařilo Hitlerovi a Napoleonovi, to nyní chystá Macron s Merkelovou. Společně se rozhodli skoncovat s Evropskou unií a spouštějí nový, až dosud přísně utajovaný projekt Frankoněmecko,“ zmínil Zaorálek. Podle jeho slov je na tom nejzábavnější, že ze dvou politiků s otřesenou pozicí se někdo snaží učinit mocné démony.

Podle Zaorálka se však žádný Hitler ani Napoleon nekoná, ani se nikdo nechystá uchvátit Evropu. Podepsaná dohoda je podle jeho slov velmi obecná. 

Původní text ZDE.

„Uměl bych si představit i tvrdou kritiku této události. Nepřekvapilo by mne, kdyby někdo napsal, že Merkelová i Macron jsou dnes jen přízraky, které už nemají Evropě co nabídnout – viděli jsme jen gesta, symboliku a žádný obsah. Hrozí spíš, že po této slavné dohodě za pár let neštěkne ani pes,“ zmínil dále Zaorálek.

A podotkl, že Klaus má svou děsivou vizi. „Je těžké se pak smířit s tím, že Evropy se nikdo nehodlá zmocnit, že se nechystá žádná velká integrace a Francie s Německem nehodlají Evropu opustit. Jestli tomu fakta neodpovídají, tím hůř pro ně,“ zmínil. 

Evropská unie není sice podle Zaorálka žádná vojenská mocnost, ale přesto je významný globální ekonomický hráč. „Navzdory všem nedokonalostem evropského projektu tuto alianci nikdo další jen tak brzy neopustí. Že Británie odchází? Tak se tam běžte zeptat, jestli to byl dobrý nápad…,“ zakončil.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…