Zapadlo: Prezidentku i v ČR! Ideálně Miroslavu Němcovou. A nebo... Jiří Doležal se zasnil

13.04.2019 6:02

Publicista Jiří X. Doležal je toho názoru, že pomalu, ale jistě končí éra, kdy se muži pohybovali v politice. Ukazuje to zvolení Zuzany Čaputové slovenskou prezidentkou. Doležal je však v klidu, neboť je přesvědčen, že tento vývoj byl předurčen již před dvěma a půl tisíci lety.

Zapadlo: Prezidentku i v ČR! Ideálně Miroslavu Němcovou. A nebo... Jiří Doležal se zasnil
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Jiří X. Doležal, neformálně označovaný zkratkou JXD, je český novinář, jeden z nejznámějších zastánců legalizace užívání marihuany

Na serveru Reflex.cz Jiří X. Doležal poznamenal, že muži čím dál více zapomínají na svou společenskou roli. „Na Slovensku voliči pochopili, že věk mužů skončil – a volili podle toho. A nemyslím dnes často zmiňovanou krizi identity mladých mužů. Mám na mysli fakt, že dnešní muži zapomněli na svou roli bez ohledu na věk – a v politice nejvíc,“ poznamenal publicista.

„Jednak za první republiky – to když ministrovi podezřelému z korupce nepodal na audienci Masaryk ruku, ministr odstoupil. A bylo i v těch kletých devadesátkách – když na politika Kalvodu prasklo, že neoprávněně používá titul, taky odstoupil. Byla to doba kamenná, dávná historie, kdy si ještě politici mysleli, že muž k výkonu politiky potřebuje mít mužské vlastnosti. Například koule. A nejen je. Čest, strach o ztrátu tváře, identitu, vnitřní integritu, osobnostní důstojnost. Osobní šarm, vůdcovství, schopnost být následován. Statečnost, pravdomluvnost, poctivost,“ pokračoval Doležal.

Anketa

Věříte v úspěch nové pravicové strany Václava Klause?

81%
19%
hlasovalo: 16225 lidí

Zkrátka a dobře, bývalo zvykem, že když někdo tyto vlastnosti ztratil a kradl, z politiky zmizel. Dnes je však jiná doba. V dnešní politice se často nacházejí lidé, kteří tyto vlastnosti nemají. Podle Doležala by ty poctivé, odvážné a pravdomluvné mohli na prstech ruky spočítat i lidé, kteří si je omylem uřízli na cirkulárce. 

Doležala to však nevyvádí z rovnováhy, neboť tyto časy podle jeho názoru předpověděl již buddha. Právě buddha totiž předvídal, že přijde doba, kdy budou muži příliš líní a ženy budou muset zachraňovat svět. Je to teda tak, že buddha předpověděl příchod Miloše Zemana, Andreje Babiše (ANO) či Tomia Okamury (SPD) a předpověděl také příchod Zuzany Čaputové. Otázkou však podle Doležala zůstává, kdy vezmou toto proroctví na vědomí Češi a kdy si zvolí prezidentku. Publicistu prý napadla hned dvě jména.

„Miroslava Němcová a Lenka Bradáčová. Takže jsme na tom jako na Slovensku. Politiky mužského pohlaví, kteří by zároveň byli čestnými chlapy, neznám. Muži už nefungují. Statečné, poctivé a charismatické ženy schopné dělat kvalitní politiku mě na první dobrou napadly dvě,“ shrnul své úvahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…