Záplavy uzavřely více než 150 úseků silnic v ČR

03.06.2013 8:21

Záplavy uzavřely v ČR více než 150 úseků silnic. K 06:00 evidovalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) 152 neprůjezdných úseků, o dvě desítky více než v neděli večer. Nejčastější příčinou je zaplavení silnice, ale voda některé úseky také zanesla bahnem a místy leží spadané stromy. Většinou se jedná o silnice druhých a třetích tříd, ale voda ztěžuje provoz i na dálnici D5 na Berounsku.

Záplavy uzavřely více než 150 úseků silnic v ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Průtok Vltavy se zvětšuje

Aktuální informace o omezeních najdou řidiči na serveru ŘSD www.dopravniinfo.cz. Nejvíce postiženy jsou jižní Čechy. Například v Lenoře na Prachaticku byl na silnici I/39 uzavřen podemletý most a uzavírka potrvá zřejmě až do 12:00. Na Českobudějovicku bude zase u Sedlece možná až do úterka neprůjezdná silnice I/20 a mezi Lišovem a Borkem asi do dnešního odpoledne silnice I/3.

Uzavřená je také třeba levobřežní silnice I/30 mezi Ústím na Labem a Lovosicemi

Omezení dopravy se ovšem nevyhnula ani dalším regionům. Na dálnici D5 na Berounsku záplavy zkomplikovaly provoz. Přibližně mezi 30. a 33. kilometrem v obou směrech ztěžuje průjezd voda vytékající z polí, nebezpečný úsek je označen. Na silnici I/15 u Lovosic na Litoměřicku se staví protipovodňové zábrany, takže bude zřejmě po celý dnešek uzavřen úsek o délce 1,5 kilometru. U Nového Boru na Českolipsku hrozí propadnutí podemleté silnice I/9, takže řidiči musí místem projíždět velmi opatrně.

V Praze řidiči neprojedou po Strakonické ulici, která je hlavní spojnicí mezi Prahou, Příbramí a dále jihem Čech. Silnice je podle magistrátu uzavřena v úseku mezi Pražským okruhem a Jižní spojkou, a to v obou směrech. Kvůli velké vodě byly uzavřeny na pravém břehu Vltavy v Modřanech také ulice Mezi Vodami, K Jezu a U Kina, rovněž ulice Voctářova v Praze 8-Libni či silnice z Podbaby směrem na Roztoky a Suchdol.

Uzavřená je také třeba levobřežní silnice I/30 mezi Ústím nad Labem a Lovosicemi, kvůli stoupajícímu Labi policie odklání automobily přijíždějící po dálnici D8 od Lovosic a Drážďan přes Teplice. Do ústecké čtvrti Vaňov, kterou voda odřízla od centra, bude jezdit speciální vlak.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…