Zavřít Vrabela! Co se rozpoutalo po pochodu na ČT, Česko nevidělo

22.11.2022 8:25 | Ze sítí

V neděli večer Ladislav Vrabel vysílal devadesátiminutový stream, který se kvůli jeho zablokovanému facebooku objevil na Raptoru TV. A při té příležitosti opět rozpoutal skandál a podle Deníku N i zájem orgánů činných v trestním řízení.

Zavřít Vrabela! Co se rozpoutalo po pochodu na ČT, Česko nevidělo
Foto: Repro ČTK
Popisek: Začátek demonstrace na Václavském náměstí

Vrabel na videu mluvil o tom, jak představitelé současné vlády, konkrétně jmenoval premiéra Petra Fialu a ministry Víta Rakušana a Janu Černochovou, vedou tuto zemi do války. A naznačil pozoruhodné řešení, jak s touto válkou skoncovat.

„Kdyby byli vedle mě, můžu vám říct, že by rozhodně neodešli z místnosti po svých, aby šli dál rozpoutávat válku,“ měl znít klíčový výrok, který prý policisté prověřují.

Vrabel také mluvil o svém konceptu „nenásilné revoluce“, který prý nezměnil. Násilnou revoluci ale odmítl. Deník N ve svém článku jeho vyjádření popsal slovy: „Mluvil také o ‚násilné‘ revoluci, která by vládu mohla svrhnout“.

Právě Deník N na Vrabelův nedělní stream upozornil. Oslovil také policii, jejíž mluvčí Jan Daněk sdělil, že „policisté se tím na základě podnětu zabývají“.

Redaktor Deníku N se snažil oslovit přímo Vrabela. Ten s webem napoprvé nechtěl mluvit, ovšem o pár minut později podle redaktora Lukáše Prchala zaslal vyjádření, ve kterém svá slova vysvětloval. Petr Fiala, Vít Rakušan a Jana Černochová by podle něj neodešli po svých, protože by jim otevřel oči. „Vysvětlil bych jim, kolik utrpení přináší válka a oni by prozřeli a stali se jinými, úplně novými lidmi. Takže by odcházeli vlastně úplně jiní lidé,“ citoval novinář jeho slova.

 

 

Komentátor Svobodného fóra Štěpán Malát reagoval, že věta je tím nejtroufalejším, co zatím z Vrabela vypadlo.

„Vrabel se tak definitivně odkopal. Z pána, který láká na své demonstrace s tím, že když přijde hodně lidí, tak bude levnější elektřina (slaboduchý nesmysl od začátku), je nakonec neskrývaný proruský agresivní aktivista, který chce fyzicky útočit na členy vlády svobodné země, protože nejednají v souladu s přáním Ruské federace a jejího vůdce, teroristy Putina,“ píše Šafrův komentátor v textu s titulkem Nejde o ceny elektřiny, Vrabel se odkopal. Chtěl by fyzicky napadnout členy vlády.

Ukazuje se podle něj, že Vrabelovi teče do bot a ví, že dalších pár měsíců jej udrží při životě jen radikalizace.

Do textu přimíchal i poučení, že „vláda zařídila nižší ceny a finanční pomoc pro toho, kdo to nezvládá“.

A uzavřel konstatováním, že Vrabelův boj proti vládě je bojem za Putina a proti zájmům České republiky.

Šarapatka: Lenin blbých. Když proti němu nebude konat stát, měli by občané

Zdeněk Šarapatka na svém twitteru poznamenal, že s jídlem zjevně roste chuť a hlavní problém s Vrabelem je v tom, že kolem tohoto „grázla se zduřelým egem“ a „Lenina blbých“ příliš opatrně přešlapuje policie.

„Opatrnické přešlapování policie a justice na místě posiluje Vrabelovo sebevědomí a umožňuje mu nepokryté výhrůžky násilím členům demokratické vlády včetně výzvy ke státnímu převratu. Čím déle stát otálí s rychlou a účinnou ochranou demokratického zřízení země, tím větší prostor k organizované vlastizradě kolaborant opanuje“.

 

 

Na dialog je podle něj zjevně pozdě, protože s hluchým se nedomluvíš.

„Právo na odpor garantuje občanům legální možnost se postavit na odpor vůči každému, kdo by odstraňoval dané společenské a státní zřízení, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny,“ citoval dále Šarapatka z Listiny základních práv a svobod. O toto odstranění podle něj Putin s Vrabelem zjevně usilují.

Bránit „demokracii a západní ukotvení“ je podle bývalého radního ČT třeba všemi prostředky. „A represe není cizí slovo. Promarní-li čas, nezbyde občanům, než se na odpor kolaborantům postavit sami. Zůstávám v naději, že se stát pochlapí, ale čas běží,“ varoval státní orgány.

Skepse zaznívala i odjinud. „Prostě jen plechová huba, takhle se vláda nevyměňuje,“ napsal stručně Jiří Dolejš, dlouholetý poslanec KSČM.

A jiní se už těšili, že „po Tušlovi s Čermánem je tu další kandidát vazby z prokremelské scény“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Bravo Vrabel, Rakušanova stb z něj udělá politickeho vězně. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusefuki , 22.11.2022 9:42:38
Co jsou jeho výroky ve srovnání s výroky řeporyjce, některých politiků ODS, nebo kavárenských prestitutek.

|  8 |  0

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…