Zděšený analytik: Babiši, kdo ti diktuje? Peníze, EU, šmejdi, budoucnost

13.05.2020 14:15

Nakupování zbraní jen kvůli zájmům spojenců, neschopnost vypořádat se se "skupinkou duševně vyšinutých psychopatů lokálního významu", uvolňování opatření kvůli tlaku demobloku, to vše vyčítá bezpečnostní expert Jaroslav Štefec současné vládě. Říká, že v budoucnu bude potřeba, aby vláda věděla, co dělá. A abychom i my věděli, co chceme.

Zděšený analytik: Babiši, kdo ti diktuje? Peníze, EU, šmejdi, budoucnost
Foto: Facebook
Popisek: Jaroslav Štefec

S ohledem na nadcházející krizi začal bezpečnostní expert Jaroslav Štefec klást otázky směřované k vládě, protože bude, jak říká, potřeba, aby vláda věděla, co dělá. A zpochybňuje, že ta současná to ví.

Anketa

Byl by šéf ODS Petr Fiala dobrým premiérem?

3%
97%
hlasovalo: 33538 lidí

Jednak Štefcovi vadí aféra okolo tří komunálních 'opolitiků', kteří dle názorů některých komentátorů dělají vlastní zaharniční politiku. „Bude tím správným kormidelníkem naší, za uplynulých 30 let velmi zvetšelé, národní lodičky v nadcházejících celosvětových ekonomických a bezpečnostních turbulencích vláda, která si nechá diktovat zahraniční politiku vůči velmocem, na nichž jsme energeticky i importem dalšího zboží životně závislí, skupinkou duševně vyšinutých psychopatů lokálního významu?“ ptá se. Vyčítá vládě, že nedokáže „eliminovat partičku nevzdělaných deprivantů, zásadním způsobem ohrožujících ekonomické zájmy ČR“. Ti prý srazili vážnost České republiky na mezinárodní scéně.

Také se obul do vlády, že místo seriózních opatření k ochraně obyvatel země, místo rozumných investic do obrany a bezpečnosti hodlá i přes nadcházející bezpečnostní problémy, jichž si údajně musí být vědoma, nakupovat „nesmyslně předražené, logisticky pro českou ekonomiku prakticky nezvladatelné zbraně a vojenskou techniku“. Štefec dodává, že tyto zbraně nejsou ku prospěchu obyvatel ČR, ale pouze spojenců v EU a v NATO.

Štefec se dotkl i koronavirové krize. „Je uvolňování opatření proti pandemii koronaviru na nátlak demobloku, který nutně potřebuje svých pár minut slávy před podzimními volbami a řvounů z Milionu chvilek, placených za masové demonstrace, skutečně diktováno 'zájmy demokracie‘ a nás, občanů? Není diktováno spíše zbabělostí a bezradností našeho politického vedení, které může naši zemi stát násobně více mrtvých, než nesmyslné nálety 'spojeneckých‘ letounů těsně před nedávno oslaveným koncem WWII? Pokud tomu tak je, bude se nezbytně dělit o odpovědnost za své kroky s těmi, jejichž nátlaku tak snadno ustupuje.“

V poslední otázce už Štefec nebyl příliš konkrétní. „Jsme skutečně tak hloupí, že si necháme ve jménu 'ochrany práva na svobodné vyjádření názoru‘ skupinky šmejdů a hochštaplerů, ve jménu cílené likvidace naší obranyschopnosti 'v zájmu spojenců‘, případně ustupováním imigrační politice EK pod hlavičkou 'evropské solidarity‘ brát naši hrdost, naše kořeny, naši minulost, a tím i budoucnost nás a našich dětí?“

Na závěr konstatoval, že touto cestou by se Česko ubírat nemělo a že co nechceme je známo. „Víme ale, co chceme? Je načase na to přijít a chtít, aby se tím naše vlády začaly řídit,“ vzkázal bezpečnostní expert.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…