Ze sněmovních stran utratila nejvíc peněz za jeden hlas ODS

26.10.2013 21:23

Nejvíce peněz za hlas jednoho voliče utratila v letošních sněmovních volbách podle výpočtu ČTK na základě odhadovaných nákladů jednotlivých uskupení na kampaně ODS, a to asi 130 korun. Naopak nejlevněji přišel jeden hlas KSČM, zhruba na 40 korun. Patrně vůbec nejdráže přišel jeden vhozený lístek Stranu práv občanů - zemanovci. Podle zveřejněných předpokládaných nákladů na kampaň na něj tato strana vydala přes 260 korun.

Ze sněmovních stran utratila nejvíc peněz za jeden hlas ODS
Foto: Mladí konzervativci
Popisek: Miroslava Němcová ve stylu populárního seriálu Simpsnovi

Vítěznou ČSSD stál hlas podobně jako KDU-ČSL přibližně 90 korun. TOP 09 pomyslně zaplatila za jeden lístek v urně zhruba o pětikorunu méně. Hnutí ANO, které tento týden vyčíslilo náklady zatím na 64 milionů korun, vyšel hlas asi na 70 korun. Hnutí Úsvit přímé demokracie senátora Tomia Okamury vydalo za lístek přibližně 45 korun.

Jeden poslanec podle stejného výpočtového postupu stál ODS přes tři miliony korun a KDU-ČSL přes dva miliony. TOP 09 vydala za mandát kolem 1,9 milionu korun a ČSSD přibližně o 100.000 korun méně. Hnutí ANO přišlo jedno křeslo v dolní komoře skoro na 1,4 milionu a komunisty asi na 900.000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…